Zelení z Prahy 8: Palmovka jako Anděl či Moskevská

27.07.2014 15:46

Palmovka jako Anděl či Moskevská? Řada míst v Praze byla v minulých desetiletích poškozena a potřebuje rychlou a pečlivou obnovu. Jedním z nejrozvrácenějších míst v metropoli je Palmovka v Praze 8.

Zelení z Prahy 8: Palmovka jako Anděl či Moskevská
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Začátkem obnovy této lokality by měla být rekonstrukce tramvajové trati v ulici Na Žertvách, která se dlouhodobě připravuje. Do obnovy musí promluvit archtitekti a urbanisté, pro které nejsou vzorem moskevské silniční bulváry a kteří rozumí současným potřebám obyvatel Libně.

“Palmovka je významnou křižovatkou veřejné dopravy a díky tomu má obrovský potenciál. Nyní je to však rozvrácené místo plné heren, krádeží a drog. Naším cílem je radikální obnova této oblasti, která by se měla svým vzhledem i funkcemi přiblížit křižovatce Anděl v Praze 5 nebo právě rekonstruované ulici Moskevská ve Vršovicích. Pro lepší budoucnost Palmovky je třeba spojit peníze z obecních a soukromých zdrojů, případně také z fondů EU. To bude prioritou příštích let,” říká Petr Vilgus, zastupitel z Prahy 8 za Stranu zelených.

Zelení uvítali zapojení veřejnosti do debaty o budoucnosti Palmovky, které navzdory nezájmu místního úřadu uspořádala občanská iniciativa 8jinak! Pokud budeme mít vliv na fungování radnice po volbách v říjnu 2014, výsledky této akce využijeme pro výběrové řízení na urbanistické řešení Dolní Libně, pro studenstský workshop nebo pro konferenci na téma Palmovka – jak dál?

“Palmovce nepomůže novostavba radnice, jak se nám snaží namluvit místní ODS. Nepomůže jí ani volná ruka trhu. Nejoblíbenější pražské čtvrti vznikly podle přísných regulačních plánů a stejnou koncepci potřebuje jak Palmovka, tak Invalidovna, Rohanský ostrov či Karlín. Rádi se budeme inspirovat jak názorem místních obyvatel, tak krásnými, funkčními a bezbariérovými místy v zahraničí – např. v Drážďanech, Vídni nebo Budapešti,” konstatuje Petr Vilgus ze Strany zelených.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…