Zelienková (ANO): U množíren zvířat jsou nutné legislativní změny, které by zvířata více chránily

21.09.2014 20:47

Vyjádření poslankyně Kristýny Zelienkové k množírnám psů

Zelienková (ANO): U množíren zvířat jsou nutné legislativní změny, které by zvířata více chránily
Foto: ANO
Popisek: Poslankyně Kristýna Zelienková.

Když mě před časem zastavil neznámý člověk na půdě sněmovny s otázkou, co si myslím o množírnách psů a kšeftování s nimi, byla jsem až po uši ponořena do jiného tématu. Šlo o novelu zákona o povinném ručení, která má zabránit neoprávněnému vymáhání pokut, více viz zde. Česká kancelář pojistitelů (ČKP) ve sněmovně vyvolala obrovský tlak, aby novele zabránila a já jsem se snažila, abychom jejich lobingu nepodlehli. V sázce byly stovky milionů, byl to velký stres a šlo o čas.

Tolik na vysvětlení okolností. Udělala jsem politickou chybu, když jsem se tehdy ihned nepřepnula na jiné téma. Stále se v tomto ohledu mám co učit. Horší je, že jsem se také dotkla řady lidí. Je mi to velice líto.

Tím spíše, že jsme doma vždy měli domácí zvířata, psy i kočky, která pro mě vždy byla obohacující součástí života. Vždy jsem se ke zvířatům chovala laskavě a stála na straně lidí, kteří bojují o jejich právo na jejich bezpečný a důstojný život. Jako malý fragment dokazující můj vztah by mohla posloužit tahle akce, kterou jsem v Berouně organizovala. Lidé, kteří mě znají, mohou mou vnitřní integritu potvrdit.

Co se týče samotného tématu množíren zvířat: naprosto souhlasím, že jsou nutné legislativní změny, které by práva zvířat jednoznačně více chránily. Jsem připravena je aktivně podporovat a spolupracovat s organizacemi a jednotlivci, kteří se ochranou práv zvířat vážně zabývají.

Ing. Kristýna Zelienková
poslankyně Parlamentu České republiky
místopředsedkyně Výboru pro evropské záležitosti

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu