Zelinka (CZ): Ukažme uprchlíkům lepší tvář

11.10.2015 11:45

Oprostěme se od závisti a nenávisti, lakoty a pokrytectví a přichystejme uprchlíkům přijetí, jaké si zaslouží. Nezapomínejme, že prchají z oblastí postižených válkami a bídou a ze svých domovských vlastí odcházejí s vidinou lepšího života.

Zelinka (CZ): Ukažme uprchlíkům lepší tvář
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Ukažme, že Evropa je civilizovaná země s přátelským obyvatelstvem, ochotná pomoci tomu, kdo je v nouzi. Nemusíme se bát, že se k nám dostanou nebezpečné živly - naše celní správa a policie fungují dobře a zajišťují bezpečnost.

Ti, kteří k nám přicházejí, potřebují pomoc, ne další projevy nenávisti a odmítání. Poté co prožili ve svých zničených domovech peklo a po strastiplné cestě přes mnohé země a přes divoké moře si zaslouží oddych a možnost vést po dlouhé době klidný život bez neustálého strachu.

Nechovejme se jako ti, kteří je vyhnali a před nimiž prchají, nýbrž jako nápomocní lidé a pomožme jim vyléčit traumata, které si přináší. To, co potřebují je zajisté pomocná ruka. Buďme jim dobrým příkladem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce