Zelinka (CZ): Zachovejme služby ve svých rukách. Nepřijímejme nevýhodné smlouvy

11.06.2015 5:31

Měli bychom si více vážit našeho národního bohatství, národního majetku. Možná je pozdě něco takového říkat, když už jsme skoro všechno prodali, něco však z našeho bohatství ještě pořád zbylo.

Zelinka (CZ): Zachovejme služby ve svých rukách. Nepřijímejme nevýhodné smlouvy
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Je potřeba chránit alespoň ty základní služby, které zatím stále zůstávají - a měly by zůstat - v rukou lidu, kterému by měly sloužit.

Co nám vůbec ještě zbude, když prodáme vodu, půdu, dopravní podniky, komunikace, lesy...? Není mi jasné, co na tom kdo z nás vydělá, když rozprodáme státní majetek a předáme ho firmám se sídly na Bahamách nebo ve Švýcarsku. Je stát špatný správce, že dáváme přednost zahraničním korporacím? Jsme tak špatní hospodáři?

Myslím, že si příliš vše necháváme líbit. Málo hájíme vlastní zájmy. Nenechme si vnutit nevýhodné smlouvy a obchody. Stále více jsou přijímány zákony na míru některých mocensko-ekonomických skupin, přičemž stát ztrácí.

Aktuálně připravované smlouvy přinesou jen další prohloubení tohoto trendu. Dají zase o kus větší díl moci nadnárodním firmám a státu odeberou možnost se proti nim bránit. Zřejmě proto je tato nová legislativa přijímána na úrovni EU a v tajnosti. Navržená tak, aby bohatí bohatli ještě více a ti ostatní jen platili a nemohli proti tomu nic dělat. To není v našem zájmu.

Zkusme si jednou přestat nechat říkat, co máme dělat, a zkusme sami vyvinout vlastní iniciativu - navrhněme vlastní ekonomicko-legislativní uspořádání, takové které podporuje lokální ekonomiku, řemesla, domácí produkci, zvelebování národního bohatství a je přitom ekologické.

Je jasné, že smlouvy TTIP přináší přesný opak. Doufejme, že se podaří tento podvod na občany zastavit. Měli bychom mít vlastní řešení a vizi, které bychom se měli snažit prosazovat, a hlavně potřebujeme mít jasno v tom, co chceme, a usilovat o zlepšení. Zachování služeb v rukou obcí, lidí a státu je jednou z priorit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.