Zelinka (SZ): Nedovolme, aby se v naší společnosti uchytili teroristé, žoldnéři a mafie

05.04.2016 8:35

Málo přehledná situace v zemích Evropy může v následujících letech vytvořit větší prostor pro organizovaný zločin, terorismus a různé asociální živly.

Zelinka (SZ): Nedovolme, aby se v naší společnosti uchytili teroristé, žoldnéři a mafie
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Policie a státní bezpečnost by měly mít plné ruce práce s monitorováním situace a zabezpečovat prevenci vzniku sítí organizovaného zločinu, zločineckých buněk včetně teroristických.

Potírání nezákonné činnosti by mělo být důslednější než dříve, sledování podezřelých aktivit, transferů peněz, zboží, zbraní a osob by mělo být denodenní samozřejmostí.

Můžeme předpokládat, že dojde k většímu přílivu překupníků a bohužel i členů teroristických organizací a cizích žoldnéřů do zemí nám blízkých, a k jejich snaze o pronikutí do základů naší společnosti a k její destabilizaci, podobně jako tomu bylo v oblastech, kde se uchytili již dříve - Libye, Irák, Sýrie.

Myslím, že naše evropské a české bezpečnostní struktury jsou kvalitní a dobře fungující, připravenost však je na místě, stejně jako bdělost a ostražitost.

Vzhledem k nekontrolovaným průnikům osob do Schengenského prostoru lze očekávat, že se již množství takových osob po Evropě pohybují. Nemělo by však být obtížné je vystopovat a předejít vzniku bezpečnostních rizik. Ke katastrofální situaci jako je na Blízkém východě zde vzhledem k dokonale zabezpečenému systému nemůže dojít.

Zaměřme se ale také na boj s mafií, praním špinavých peněz, korupcí, dealerstvím a již existujícím nelegálním obchodem a s dalšími podobnými nešvary, které vytvářejí podhoubí pro výše zmiňovaná bezpečnostní rizika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…