Zelinka (SZ): Všechny drogy nejsou špatné. Nedémonizujme

17.04.2015 9:58

Drogová prevence je důležitá a souhlasím, že je potřeba chránit společnost před neblahými důsledky užívání narkotik. Nicméně je chybou házet všechny drogy do jednoho pytle s nápisem "špatné".

Zelinka (SZ): Všechny drogy nejsou špatné. Nedémonizujme
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Například velká popularita marihuany a masové demonstrace přání ji legalizovat ukazují, že ne všechny drogy jsou občany vnímány negativně. Konopí je přitom společensky pozitivně vnímáno nejzjevněji, už jen z důvodu jeho neoddiskutovatelných léčivých účinků.

Do stejné kategorie zařazuji přírodní látky s tradicí užívání k léčebným a rituálním účelům, např. indiány a dalšími domorodými kmeny. Tato skupina by měla být povolená k užívání, příp. legálně prodejná. Pěstování a užívání léčivých rostlin podle vlastního úsudku a na vlastní zodpovědnost by mělo být garantovaným právem každého občana.

Naproti tomu se zásadně vyslovuji proti tvrdým, uměle průmyslově vyráběným drogám bez historické a kulturní souvislosti, které žádné léčebné účinky nemají, a které by nadále měly být postihovány současně platnými zákony.

Lehké přírodní drogy však oddémonizujme. Můj politický program v každém případě zahrnuje jejich legalizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana zelených

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.