Zeman: Milé děti, počkejte do dvaceti sedmi let a poté kuřte zcela bezrizikově

16.10.2013 23:05

Projev prezidenta republiky při návštěva továrny Philip Morris v Kutné Hoře

Zeman: Milé děti, počkejte do dvaceti sedmi let a poté kuřte zcela bezrizikově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Thank you so much Mr. president, dámy a pánové,

kdykoli navštívím jakoukoli továrnu, vždy žádám její vedení o setkání se zaměstnanci této továrny, tedy s lidmi, kterým Tomáš Baťa neříkal zaměstnanci, ale spolupracovníci. Vždy se pozorně dívám do tváří lidí, kteří mě poslouchají, a přemýšlím o tom, zda na těchto tvářích vidím úsměv, nebo zasmušilost. Jsem rád, že tam, kam dohlédnu, vidím úsměv.

Chtěl bych ocenit firmu Philip Morris za to, že rekonstruovala tento historický objekt, protože kvalita vedení firmy se nepozná jen podle toho, kolik toho vyrábí a jaké má zisky, ale také podle toho, jak se chová ke svému okolí, včetně historické architektury.

Druhá otázka, na kterou se ptám a na kterou jsem dostal neuvěřitelnou odpověď, potvrzenou odboráři, je výše průměrné mzdy ve Vašem podniku. Vím, že ne každý tohoto průměru dosahuje, ale mohu říci, a to číslo nechť řeknou raději odboroví předáci, než já, výrazně převyšuje jak celorepublikový průměr, tak i průměr ve Středočeském regionu. Je-li to pravda, a když to podpořili a potvrdili i kolegové z odborového vedení, tak to zřejmě pravda je. Chtěl bych Vám k tomu blahopřát a myslím si, že i to je důvod k Vašemu úsměvu.

A za třetí a za poslední, nedomnívám se, že jakékoli omezování spotřeby tabákových výrobků administrativními regulacemi vede k něčemu jinému, než k pašování cigaret, které budou dražší a přitom budou mít horší kvalitu. Chtěl bych Vás upozornit, že já sám jsem začal kouřit až ve dvaceti sedmi letech, kdy se můj organismus plně vyvinul a tabák vůči němu není nebezpečný. Dovolte mi, abych i Vašim dětem doporučil obdobný postup, to jest počkat do dvaceti sedmi let a poté kouřit zcela bezrizikově. A protože se ode mne vždy očekává, že na závěr, před Vašimi otázkami, řeknu nějaký bonmot, dovolte mi, abych Vám řekl, že existují dvě verze léčivých účinků tabáku. První verze je optimistická a říká, že tabák je prevence proti Alzheimerovi a Parkinsonovi. Druhá verze je pesimistická, a říká, že první verze je pravdivá proto, protože na rakovinu plic zemřete dřív, než dostanete Alzheimera nebo Parkinsona. Na závěr chci říci, že jsem zastáncem první, tedy optimistické verze.

Děkuji Vám za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…