Zeman: Milí prvňáci, neobávejte se, že den her skončil nástupem do školy

02.09.2014 4:30

Projev prezidenta republiky při zahájení školního roku

Zeman: Milí prvňáci, neobávejte se, že den her skončil nástupem do školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Vážená paní ředitelko, vážený pane starosto, vážení občané a milé děti, tedy budoucí vážení občané,

na zahájení školního roku se obvykle říká několik zdánlivých pravd. Například prázdniny skončily a všichni se radostně těšíme do školy, kdo by o tom pochyboval. Zadruhé, hrozně rádi vstáváme. Mimochodem nový ministr školství má v programu, aby škola začínala v devět hodin ráno, a jsem zvědav, jestli se mu to povede, případně aby byl zrušen letní čas a nejlépe obojí. Zatřetí, když jsem byl malý a to už je hodně dávno, tak jsem musel sedět s rukama založenýma za zády a to už Vás dnes zaplať pánbůh, nečeká. A co horšího, byl jsem levák a tenkrát se ještě násilím přeučovalo, protože levák je méněcenná bytost. Hodnotu má jenom ten, kdo píše pravou rukou a tak z nás naši učitelé dělali hodnotné bytosti.

A Vy jste na tom daleko lépe, nemusíte sedět s rukama za zády. Nikdo Vás nepřeučuje a občas si připomeneme krásné heslo Jana Amose Komenského „Škola hrou". Takže milí prvňáci, neobávejte se, že den her skončil nástupem do školy. Budete si tady hrát stejně jako doma a možná lépe a abychom přeměnili slova v činy, tak moje paní Vám přinesla nějaké hračky. Doufám, že Vám rodiče koupí tablety a pokud se tak stane, nebudete muset tahat těžké tašky s učebnicemi, protože všechno co budete potřebovat, budete mít v těch tabletech.

Takže ještě jednou, ať žije dobrá škola, to znamená, ať žije škola v Lánech. 

Miloš Zeman, prezident České republiky, Základní škola Charlotty Masarykové v Lánech, 1. září 2014

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…