Zeman: Při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa

30.12.2014 11:58

Odpověď prezidenta České republiky na otevřený dopis předsedů senátorských klubů Starostové a nezávislí a KDU-ČSL a nezávislí

Zeman: Při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman přednesl ze zámku v Lánech svůj vánoční projev

Považuji za důležité trpělivě vysvětlovat své postoje, které se týkají zahraniční politiky. Zveřejňuji proto odpověď na otevřený dopis předsedů senátorských klubů Starostové a nezávislí a KDU-ČSL a nezávislí, který mi zaslali na počátku prosince:

Vážení pánové,

děkuji vám za váš dopis ze dne 3. prosince 2014. Máte pravdu v tom, že hájím ekonomické zájmy českých firem a nechápu, proč ve vašem dopise tyto zájmy označujete za údajné. Podle mého názoru jsou naprosto reálné a zahrnují jak podporu českých exportérů v zahraničí, tak podporu zahraničních investic v České republice. V této souvislosti bych rád uvedl, že například má poslední návštěva Číny umožnila otevřít prostor českým firmám pro obrovský čínský trh a vedla k zahájení prvních přímých čínských investic na území České republiky.

Podobně zastávám názor, že náš vztah k Rusku nemá být zatěžován terminologií studené války a že je zapotřebí hledat mírové řešení ukrajinského problému, nikoliv řešení s pomocí zbraní. Tento názor ostatně sdílí i řada dalších evropských politiků. Pokud jde o vaši poznámku o používání jazyka hostitelské země, pokládám ji za projev neznalosti, protože použití překladatelů by dvojnásobně prodloužilo dobu jednání a protože tento způsob komunikace zlepšuje vyjednávací atmosféru.

Věřím, že i vy si uvědomujete, že při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa a že veškerá má domácí i zahraniční jednání směřují právě k tomuto cíli.

S pozdravem

Miloš Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.