Zeman: Trumpovo vítězství je obrovskou příležitostí pro Čechy a Slováky

20.02.2017 14:55

Zdravice prezidenta republiky Miloše Zemana účastníkům sobotního Česko-Slovenského plesu v pražském Obecním domě.

Zeman: Trumpovo vítězství je obrovskou příležitostí pro Čechy a Slováky
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Vážení a milí hosté Česko-Slovenského plesu,

jsem velmi rád, že vás všechny mohu opět oslovit při příležitosti této významné společenské události. Loni jsem ve své zdravici poukázal na to, že Češi a Slováci mohou společně mnohého dosáhnout. Dovolte mi, abych na tuto myšlenku navázal.

V uplynulých měsících jsme byli svědky dynamického vývoje na světové scéně. Ať už jde o brexit, který jsem nepřivítal, ať už jde o zvolení Donalda Trumpa prezidentem Spojených států amerických, které jsem přijal s radostí. A věřím, že jsem nebyl sám.

Tyto události znamenají, že se náš svět mění a bude měnit. A je jen na nás, abychom dokázali pomoci tyto události směřovat pozitivním směrem.  Velmi dobře přitom vím, že je třeba hovořit konkrétně a rád tak učiním.

Zmíněné pohyby na tektonické desce světové politiky jsou mimořádnou výzvou pro země Visegrádské čtyřky. Naším úkolem, úkolem Čechů a Slováků, je přispět k co největší jednotě tohoto uskupení středoevropských zemí a společně pak postupovat a hlavně bránit naše zájmy nejen v rámci Evropské unie, ale také ve vztahu k zemím, které jsou označovány za velmoci.

Zvolení Donalda Trumpa je šancí, kterou nesmíme prohospodařit. Pro obě naše země, pro celou Visegrádskou čtyřku, je velmi důležité navázat co nejpřátelštější vztahy s novým americkým prezidentem. Nebudu zastírat, že takové spojenectví nás může posílit v boji proti některým bruselským šílenostem, například v oblasti nelegální migrace. Jde ale i o víc, o společný boj s největším zlem současnosti, islámským terorismem.

Osobně se pokusím přispět k této snaze svým vkladem, a proto se velmi těším na plánované dubnové setkání s novým americkým prezidentem.

Milí přátelé,

přeji vám, abyste si Česko-Slovenský ples hezky užili a dlouho na něj v dobrém vzpomínali.

Miloš Zeman, prezident republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…