Zemek (ČSSD): Volební podvod paní Drábové

11.09.2016 17:16

S blížícími se krajskými volbami jsou Střední Čechy doslova zaplaveny billboardy, kde hlavním motivem je vizážisty k nepoznání vyretušovaná tvář předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SUJEB) Dany Drábové. Ta se rozhodla své veřejné působení spojit s politickým hnutím STAN.

Zemek (ČSSD): Volební podvod paní Drábové
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

Zde si však na prvním místě musíme položit otázku, jestli je vůbec možné, aby předsedkyně z principu apolitického a nezávislého úřadu, mohla propojovat svou činnost s jedním konkrétním politickým subjektem. Patrně na to asi nebude jasný právní výklad, ale pokud to není nepřípustné, je to minimálně neetické.

Druhá otázka zní, jestli po případném zvolení do krajského zastupitelstva může paní Drábová vykonávat obě funkce současně. Tady už je odpověď jednoznačná, nemůže. Ona sama v médiích prohlásila, že rozhodně nehodlá odejít ze Státního úřadu pro jadernou bezpečnost.

Co z toho plyne? Je to klasický podvod na voličích, kdy předsedkyně SUJEB slouží pouze jako vějička na voliče, které láká s vědomím toho, že stejně v krajském zastupitelstvu pro ně pracovat nehodlá. Nezbývá než doufat, že na tento laciný trik občané Středočeského kraje nenaletí. Otázkou však zůstává, zdali je vhodné, aby paní Drábová dále zastávala funkci předsedkyně nezávislého státního úřadu a současně zcela nepokrytě pracovala pro jedno politické hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce