Ženíšek (TOP 09): Chci, aby případ unesených Čechů projednala sněmovna

06.02.2016 13:45

Přestože jsem rád, že je pětice spoluobčanů zpět v ČR, zarážejí mě na celé kauze především tyto čtyři věci:

Ženíšek (TOP 09): Chci, aby případ unesených Čechů projednala sněmovna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

1. Naprostá nekompetentnost vládních představitelů celou situaci vysvětlit. Výsledkem jsou rozporuplné výroky, kde na jedné straně nás někteří ministři přesvědčují, že navrácení pětice Čechů nesouvisí s nevydáním a propuštěním Alího Fajáda podezřelého z podpory terorismu. A na straně druhé vyjádření ministra obrany, že propuštěni Čechů bylo podmíněno právě oním nevydáním Fajáda do USA.

2. Celého půl roku nevíme, co v Libanonu pětice Čechů vlastně dělala.

3. Pokud se vše odehrálo tak, jak naznačují média, jedná se o podporu terorismu a o facku všem, kteří s terorismem bojují. A tato akce jen povzbudí teroristy všude na světě, aby se k podobným obchodům uchylovali i v budoucnu.

4. Znamená to zhoršení vztahů mezi ČR a naším spojencem především v oblasti spolupráce v trestních věcech. Spolupráce přitom funguje na dlouhodobé důvěře a ta byla nalomena.

Vláda by do budoucna měla mít jasná pravidla, jak v takových situacích reagovat a měla by se podle nich pak chovat. Většina zemí se opírá o pravidlo, že s teroristy se v žádném případě nejedná!

Budu chtít zařadit mimořádný bod k této věci na nejbližší schůzi Poslanecké sněmovny.

Marek Ženíšek, poslanec a 1. místopředseda TOP 09

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.