Ženíšek (TOP 09): Nasazení armády na našich hranicích je nesmysl

13.08.2015 17:30

V rámci uprchlické krize je racionální navyšovat rozpočet na udržení mise Frontex, tedy ochranu vnějších hranic Evropské unie.

Ženíšek (TOP 09): Nasazení armády na našich hranicích je nesmysl
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Ta vydala na ochranu svých hranic mnohem více peněz než na náklady na rozvoj migrační politiky a zlepšování azylových podmínek pro imigranty. Musíme se zamyslet, zda nepřehodnotit celý systém přerozdělování financí do určitých sektorů, tedy kde vlastně leží naše pravá oblast zájmů.Nemalé peníze také plynou státům sousedících s EU, které jsou pak využívané jako nárazníkové záchytné body.

Je vidět, že se většina politiků bojí nazývat věci pravými jmény a uchyluje se k jednoduchým a populistickým stanoviskům, jako je například to, že pokud selže vnější ochrana hranic, pošle vláda na hranice ČR vlastní armádu. Toto stanovisko jistě potěší běžné občany, kteří se cítí ohrožení „návalem" uprchlíků do ČR, nicméně fakticky vůbec nic neřeší! Nejprve by musel být zrušen schengenský prostor v rámci EU, což by de facto znamenalo velké omezení pohybu občanů EU v rámci členských zemí, pak by to teprve mohlo být efektivní, protože samotná kontrola hranic by tímto více méně směřovala na státní přechody.

Nejdřív by tedy prezident měl spolu s předsedy obou komor říct, že chtějí zrušit Schengenský prostor a celkově omezit pohyb osob. Vláda takto jenom přilévá do ohně xenofobním náladám ve společnosti, sama však tyto nálady nehodlá nijak řešit.

Marek Ženíšek, poslanec TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.