Ženíšek (TOP 09): Tímto vyvracím Rajchlovu oblíbenou lež, že naše země přichází o suverenitu

27.06.2023 10:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obranné smlouvě s USA a předsedovi hnutí PRO Jindřichu Rajchlovi.

Ženíšek (TOP 09): Tímto vyvracím Rajchlovu oblíbenou lež, že naše země přichází o suverenitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Musíme mít na paměti, že žádná mocnost nám nevnucuje, co máme dělat, i když to někteří rádi tvrdí. Obranná smlouva s USA je toho důkazem a není jednostrannou dohodou nám vnucenou.

Jedná se o klasickou mezinárodní smlouvu, která je uzavřená mezi dvěma suverénními státy. Vzešla z mnoha společných jednání mezi českými i americkými představiteli, během kterých se dohadovala přesná podoba této smlouvy a dbalo se na zájmy obou států tak, aby bylo oběma stranám maximálně vyhověno.

Spojeným státům tato smlouva nedává žádný mandát na libovolné jednání na území ČR prostřednictvím ozbrojených sil. Veškerá aktivita bude muset být z české strany vždy schválena a bude tak muset vyhovovat podmínkám, které si Česká republika sama určí. Tímto bych i rád chtěl vyvrátit oblíbenou lež pana Rajchla, že naše země přichází o suverenitu. Opravdu tomu tak není.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tímto vyvracím lež Ženíška o tom,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse8cc1c64ee4703e5406b51e7eb23e936f68e014b419b213a802 , 27.06.2023 10:34:32
že naše země přichází o suverenitu. Země česká o suverenitu nepřichází,ale o ni už dávno přišla. Bez rozhodnutí z Bruselu nebo Berlína nemá dovoleno si ani upr...d...nout.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Jiříková (PRO): Není nikomu divné, jak náš mainstream mlčí o fakt důležitých věcech?

9:02 Jiříková (PRO): Není nikomu divné, jak náš mainstream mlčí o fakt důležitých věcech?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dění ve světě i doma.