Ženíšek (TOP 09): Vládní ambice v rámci Evropy byly na výsost přehnané

19.07.2014 11:40

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška

Ženíšek (TOP 09): Vládní ambice v rámci Evropy byly na výsost přehnané
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

Koalice se opět nedohodla na jménu eurokomisaře. Vzhledem k tomu, kolik týdnů tato jednání probíhají a stále zde není žádný viditelný konsenzus, a nemluvě o tom, kolik kandidátů bylo bez veřejného vysvětlení odmítnuto, je to ostuda celé vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

Zatímco jiné státy už lobbují za portfolio, které chtějí získat a nabízí svého kandidáta, my stále vybráno nemáme a pan premiér prý počká, až co mu předseda komise sám nabídne! To je podle mě velmi nedůstojná výmluva a možný pokus o zakrytí toho, že koalice po sedmi měsících jednání selhala. Od začátku svého působení vláda tvrdí, že evropská politika je její priorita. Praxe však ukazuje, že opak je pravdou. Navíc je zřejmé, že původní ambice v rámci Evropy byly na výsost přehnané.

Toto jednání akorát vede k tomu, že nejenže bychom silný resort pravděpodobně ani nezískali, ale ani bychom na něj nebyli připraveni, vzhledem k tomu, že vláda nemá jasno v tom, kdo by měl komisařem být. A to vláda ještě v minulých týdnech zvažovala silná portfolia jako je energetika, nebo vnitřní trh. Bohužel, kvůli odkládání jmenování komisaře nám spousta důležitých resortů uniká. Z toho mi plyne akorát závěr, že vládní koalice nebere vážně tuto samotnou volbu a výběr. Tento počin považuji za největší selhání této koalice na poli evropské politiky.

Marek Ženíšek, místopředseda TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…