Ženíšek (TOP 09): Za co bude tato vláda příští rok utrácet daně nás všech?

12.12.2016 7:36

Marek Ženíšek na Facebooku

Ženíšek (TOP 09): Za co bude tato vláda příští rok utrácet daně nás všech?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Tento týden se o návrhu státního rozpočtu hlasovalo. Rozpočet pro příští rok je špatný: zbytečný deficit, málo peněz do investic, vědy a výzkumu a více úředníků, aniž by se služby pro občany zlepšily, atd. Snažili jsme se proto alespoň našimi návrhy částečně ovlivnit podobu státního rozpočtu třeba ve prospěch platů lidí v sociálních službách nebo obrany a přesunout je z jiných položek.

Místo nových úředníků navrhla Markéta Adamová zvýšit platy pracovníkům v sociálních službách. Nina Nováková žádala o vyšší platy lidí v kultuře a Michal Kučera chtěl místo státní dotace pro agropotravinářský koncern věnovat peníze firmám, které řeší likvidaci škod na životním prostředí po těžbě uhlí. Anna Putnová žádala o peníze na 3. hodinu tělocviku pro žáky na prvním stupni základních škol. Promarněnou příležitostí zůstává pro příští rok také rozpočet na obranu, v němž koalice odmítla návrh můj a kolegy Jiřího Skalického koncepčně zvýšit investice na nutnou modernizaci a vybavení.

Škoda, pro tento rok je to promarněná šance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.