Ženíšková (ANO): Centrum sociálních a zdravotních služeb není žádný experiment

23.02.2015 8:22

Zastupitelstvo města Příbrami na svém posledním jednání zastupitelstva schválilo záměr zřídit příspěvkovou organizaci Centrum sociálních a zdravotních služeb.

Ženíšková (ANO): Centrum sociálních a zdravotních služeb není žádný experiment
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

„Nejedná se o žádný experiment, ta města v naší republice, která se rozhodla sociální politiku ve svých městech převzít pod kontrolu, již k takovému jednoduchému a na první pohled přehlednému uspořádání již dávno přistoupila,“ vysvětluje místostarostka města Alena Ženíšková a uvádí konkrétní města, kdy se zřizovatelem jednotné příspěvkové organizace, centra, stává obec: Poděbrady, Klatovy, Jindřichův Hradec, Prostějov, Děčín a další.

Centrum zdravotních a sociálních služeb města Příbrami nově vznikne reorganizací v oblasti poskytování sociálních a zdravotních služeb. Nové centrum bude zastřešovat řadu odborných pracovišť poskytujících sociální a zdravotní služby, které v průběhu života může potřebovat každý člověk, pokud se dostane do nepříznivé zdravotní či sociální situace.

"Reorganizace v principu spočívá v tom, že místo několika příspěvkových organizací vznikne jedna. Tato nová organizace bude pod sebou sdružovat všechny ostatní: Pečovatelskou službu, Domov seniorů, Městské jesle a rehabilitační stacionář, Azylový dům, Odborné sociální poradenství, Středisko terénních služeb a Protialkoholní záchytnou stanici,“ vysvětlil již dříve starosta města Příbrami Ing. Jindřich Vařeka.

„Tento náš záměr je trvale a momentálně i každodenně konzultován s příslušnými odborníky, a to jak na Středočeském kraji, včetně vedoucího sociálního odboru, tak i s pracovníky Úřadu vlády,“ uvedla místostarostka Ženíšková s tím, že nový model bude schopen reagovat na aktuální potřeby města a jeho občanů. „Jednotlivé organizace sociálních služeb ve městě by měly úzce spolupracovat. Momentálně je jejich řízení oddělené a nepodléhá žádnému jednotnému vedení. Koordinace mezi nimi je tak přinejmenším velmi obtížná, ne-li nemožná,“ vysvětluje stávající nevyhovující stav místostarostka Alena Ženíšková a dodává, že zřízení Centra nejen zastřeší všechny stávající organizace, ale vznik Centra vyřeší i požadavky očekávaných legislativních změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…