Zimmermann (ODS): Zdravotnictví potřebuje změny, nejen víc peněz

22.09.2016 14:39

Česká lékařská komora bude na dnešním mimořádném sjezdu řešit krizi zdravotnictví.

Zimmermann (ODS): Zdravotnictví potřebuje změny, nejen víc peněz
Foto: ODS
Popisek: ODS

Lékaři dlouhodobě upozorňují na problémy, které ministerstvo odmítá skutečně řešit a pouze přidává další a další veřejné peníze do bezedného systému. Mimořádný sjezd není běžnou událostí, jenom ukazuje, jak špatně současná vláda rezort spravuje.

Musíme hledat cesty, jak do zdravotnictví přivést více soukromých peněz, v jejichž zapojení je ČR na jednom z posledních míst v EU. Musíme zásadně podporovat domácí péčí zdravotní i sociální tak, aby lidé mohli co nejvíce času léčby strávit doma. Taková péče je podstatně levnější a zároveň komfortnější, než pobyt ve zdravotnickém zařízení a zároveň se tím pro lékaře uvolňují ruce pro péči o ty, kteří nemocnici skutečně potřebují. V neposlední řadě je nutné změnit zdravotní pojišťovny na efektivní nákupčí zdravotní péče a zároveň lépe chránit pojištěnce. 

Máme podobný názor jako ČLK na nutnost snížit počet základních specializací lékařů a na potřebu zjednodušit administrativu, která se na lékaře a sestry valí. Souhlasíme s principem stejných úhrad za stejnou péči a nutností zprůhlednit a zjednodušit Úhradovou vyhlášku a tzv. Bodník.

Petr Zimmermann
expert ODS pro oblast zdravotnictví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.