Zímová (PRO!Kraj): Hřebíček do rakve sociálních služeb... Kraj nechce zveřejnit informace

20.04.2015 13:31

Sociální služby v Ústeckém kraji procházejí v současné době největší krizí. Vedení kraje tvrdí, že podstatou problému není změna způsobu jeho financování, kdy od letošního roku o státních penězích na sociální služby rozhoduje kraj a ne ministerstvo, ale nedostatečný objem těchto peněz.

Zímová (PRO!Kraj): Hřebíček do rakve sociálních služeb... Kraj nechce zveřejnit informace
Foto: PRO! Kraj
Popisek: logo hnutí PRO! Kraj

S tímto tvrzením nemůžeme souhlasit, peněz sice není dostatek, ale kraj je přerozděluje netransparentně a nespravedlivě. Do dnešního dne se kraj brání zveřejnění hodnotících kritérií a sdělení tohoto hodnocení jednotlivým žadatelům. Je zcela zarážející, že o rozdělování rozhodoval kraj a samospráva, která je současně se svými sociálními organizacemi i příjemcem těchto dotací. 

Výsledkem je, že podpořeny byly především jeho organizace a to na úkor těch ostatních, zejména nevládních. Jedná se bezprecedentní střet zájmů, který nikdo neřeší. Hřebíčkem do rakve sociálním službám je rovněž vyjádření finanční nepodpory třeba i v rámci právě předloženého návrhu na rozdělení přebytku loňského rozpočtu, kdy na sociální služby nejde téměř nic a naopak na neprůhledné zdravotnictví a opět pouze na to krajské, jdou další stovky milionů.

Šárka Zímová Dostalová, krajská zastupitelka za Hnutí a ředitelka děčínské sociální neziskové organizace Slunečnice

reklama

autor: Hnutí PRO!Kraj

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.