Žít Brno: Co s Jaltou? Budeme vědět do konce června

28.03.2016 6:29

Před deseti lety dostala ODS boží nápad - směnila několik lukrativních domů v centru a jedny z mála nezastavěných pozemků v Masarykově čtvrti a na oplátku dostala chátrající funkcionalistický palác Jalta. Už tehdy se vědělo, že je to dost nevýhodné a domy a pozemky mají oproti Jaltě dvojnásobnou hodnotu, což se vzápětí potvrdilo.

Žít Brno: Co s Jaltou? Budeme vědět do konce června
Foto: Žít Brno
Popisek: Žít Brno, logo hnutí.

Aby se za to nemuseli stydět, udělali to zastupitelé v tajném hlasování (!) a primátor Svoboda to podepsal tak rychle, že si tehdejší opozice ani nestačila promnout oči. Do Jalty se měli přesunout úředníci z magistrátu, ale jak na potvoru se začaly objevovat posudky, že to není možné.

O jedné z nejslavnějších leváren ODS v historii Brna podrobněji ve starší reportáži ČT:
http://www.ceskatelevize.cz/…/1142743803-r…/210452801240046/

A tak tu máme deset let na krku obří barák v centru, který nikdo nechce, dokonce ani Pavel Blažek ho neudal, pokud to měl někdy v plánu. Údržba stojí město ročně statisíce korun a všichni zájemci o koupi si to nakonec rozmysleli.

Do konce letošního června však bude jasno - buď se někdo konečně rozhoupe a Jaltu za minimálně 100 miliónů koupí. A nebo tam město přestěhuje radnici Brna-středu z několika nevyhovujících prostor, které nejde pořádně vytopit a mnohé nejde ani udělat bezbariérově. Tak či tak, Jalta najde využití.

http://brnensky.denik.cz/…/pasaz-jalta-ve-hre-je-investor-i…

 
Fotka uživatele Žít Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…