Zlínský STAN: Tragédie v Brodě, metanolová aféra, výbuchy - působíme jako kraj mafie

07.04.2015 4:26

Krajské město Zlínského kraj se stalo před pár dny místem jednání sněmu Starostů a nezávislých. Hlavními tématy jednání bylo programové směřování a volba delegátů pro celostátní sněm, který se uskuteční v polovině dubna v Praze. Starostové a nezávislí (STAN) jsou dnes zastoupeni v desítkách obcí a měst, v krajském zastupitelstvu, v parlamentu i senátu a v Evropském parlamentu.

Zlínský STAN: Tragédie v Brodě, metanolová aféra, výbuchy - působíme jako kraj mafie
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Mezi významná témata našeho kraje, o kterých se vedla rozsáhlá diskuse, můžeme vyjmenovat bezpečnostní situaci a krizový management (metanolová aféra, výbuchy v muničních skladech, tragédie v Uherském Brodě). Tyto smrtící situace mají původ v našem kraji a zůstaly za nimi desítky tragicky ukončených životů. Nechceme, aby náš kraj byl vnímán jako líheň mafií. Bezpečný kraj je náš cíl.

Dalšími významnými tématy je obrovské předlužení kraje a jeho hospodaření, které svými důsledky již dnes přináší velmi neblahé výsledky. Náš kraj se vylidňuje, holešovská průmyslová zóna zeje prázdnotu a polyká další a další peníze, školy jsou často nenaplněné a bohužel se budou muset hledat i ekonomická řešení, neutěšená je situace ve veřejné dopravě, na kterou musí obce doplácet, nepřehledná je situace v sociálních službách a někdy velké pochybnosti vzbuzuje kvalita zdravotnictví. Starostové jsou připraveni převzít starost za náš kraj a sloužit svým občanům.
  
Předseda krajského sdružení a starosta obce Vysoké Pole pan Josef Zicha nám řekl: „STAN je zodpovědný a vypočitatelný partner. Plníme své slovo a pracujeme kompetentně. Naše místo je v obcích a městech, potřebujeme také kvalitnější práci Zlínského kraje. Jsme přesvědčeni, že spolu s mnoha nezávislými a kompetentními lidmi můžeme vykonat hodně dobrého všude tam, kde dostaneme důvěru občanů“.

Mezi významnými řečníky byli také poslanec a místopředseda parlamentu ČR Petr Gazdík (STAN) a europoslanec Stanislav Polčák (STAN). Oba nás seznámili s aktualitami z politické scény, s přípravou zákonů a také novými trendy, které by mohly ovlivnit chod našich obcí a měst. Společně dosažený co nejlepší výsledek voleb je tím nejlepším předpokladem, jak měnit život obcí, kraje, státu i EU k lepšímu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…