Změna mezi zastupiteli KDU-ČSL v Holešově

02.11.2015 5:29

Ing. František Rafaja zvolený v loňských volbách do městského zastupitelstva rezignoval ze zdravotních důvodů na post zastupitele města.

Změna mezi zastupiteli KDU-ČSL v Holešově
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Ve funkci ho nahrazuje jednatřicetiletý historik a správce holešovského muzea Mgr. Ondřej Machálek, který složí slib zastupitele na zasedání zastupitelstva 2. 11. 2015.

Ing. Pavel Karhan, předseda MO KDU-ČSL Holešov, k jeho rezignaci píše:
 
"Františka jsem poznal jako člověka s obrovským přehledem, s pamětí, kterou mu lze jen závidět, který umí naslouchat, ale má svůj názor, umí si za ním stát a prosazovat jej. Přesto, že jeho předchozí zastupitelské angažmá skončilo v roce 2002 a už nechtěl dále kandidovat, loni souhlasil s naším naléháním a dostal se opět na kandidátku pro volby 2014. Skutečnost, že postoupil mezi zastupitele preferenčními hlasy, byl důkaz toho, že jako osobnost jsme ho vnímali nejen my v KDU, ale zejména voliči. Hned na prvních jednáních zastupitelstva svými pečlivě připravenými materiály dokázal, že mezi zastupitele opravdu patří.

Brzy oslavíme 25 let od prvních svobodných komunálních voleb. František Rafaja je ryzím bojovníkem o svobodu a demokracii v naší zemi. Svůj životní postoj věřícího křesťana si dokázal pevně uhájit i za minulého komunistického režimu. Doufáme, že své zkušenosti, optimismus a myšlenky demokracie a humanismu bude předávat mladším generacím.

Zdraví máme jenom jedno, musíme si ho vážit a opatrovat ho. Proto Tvou rezignaci chápu a přeji Tobě, ale i sobě a všem holešovákům, abys při zdraví udělal ještě mnoho práce. Například na poli regionální vlastivědy, která Tě tolik baví. Jsi naší živou encyklopedií, pamětí města a národa!"

Děkujeme Františku!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu