Změna pro Jablonec: Jablonečané mohou podepisovat dvě nové petice

28.09.2014 7:19

Změna pro Jablonec klade důraz na zapojování široké veřejnosti do rozhodování. Proto její kandidáti připravili dvě petice, aby občané Jablonce mohli dát najevo svůj postoj ke dvěma důležitým jabloneckým tématům – koncepci okolí přehrady a otevřenosti města.

Změna pro Jablonec: Jablonečané mohou podepisovat dvě nové petice
Foto: Změna pro Jablonec
Popisek: Změna pro Jablonec

První petici vytvořil architekt a urbanista Petr Klápště a jmenuje se „Petice za koncepční řešení okolí přehrady“. Petiční výbor složený mimo jiné z dalších dvou architektů požaduje vznik koncepce okolí přehrady místo jednotlivých navzájem nesouvisejících úprav a staveb.

„Chceme, aby se pro zjištění potřeb obyvatel nejdříve uskutečnila plánovací setkání, na jejich základě vzniklo zadání pro zpracovatele a ten byl následně vybrán v soutěži o návrh podle pravidel České komory architektů. Koncepce zároveň musí mít podobu územní studie, aby byla podkladem pro územní plán i další projekty okolo přehrady,“ upřesnil Petr Klápště.

Druhou petici vytvořil lídr Změny pro Jablonec Jakub Macek a petiční výbor s ním tvoří Michaela Suchardová a Jaroslav Kraus. Tato petice se jmenuje „Petice za otevřený Jablonec“.

„Požadujeme, aby zastupitelstvo přijalo opatření, která Jablonec otevřou občanům, umožní veřejnou kontrolu kroků města, zajistí maximum objektivních informací, prohloubí zapojení občanů do rozhodování a zajistí rovnoměrný a udržitelný rozvoj města,“ dodal Jakub Macek.

Petice je možné podepsat na Slunečních lázních, v La kavárně, v Knihkupectví Serius, v ulicích města během kontaktní kampaně Změny pro Jablonec anebo si petici můžete stáhnout na www.zmenaprojablonec.cz, podepsat ji, nabídnout k podpisu svým známým a odevzdat na výše zmíněných místech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Jablonec

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…