Změna pro Jablonec chce měnit město k lepšímu

15.09.2014 14:49

O přízeň voličů při volbách do jabloneckého zastupitelstva se před čtyřmi lety ucházelo 7 stran s plně obsazenými kandidátkami, kdežto letos jich bude 13. Změna pro Jablonec věří v zisk tolika mandátů, aby měla dostatečný koaliční potenciál a mohla měnit město k lepšímu.

Změna pro Jablonec chce měnit město k lepšímu
Foto: Změna pro Jablonec
Popisek: Změna pro Jablonec

Kromě velmi kvalitní kandidátky připravila Změna pro Jablonec souhrn 13 volebních priorit a Desatero dobré správy – deseti principů, které hodlá prosazovat.

„Naše kandidátka je velmi vyvážená a pestrá, ať už jde o rovný podíl mužů a žen, složení profesí a odborností nebo o věkové rozložení. Jsou mezi námi mladí aktivní lidé, léty ověření zastupitelé a zkušení odborníci z podnikatelského, neziskového a občanského sektoru. Jednou z našich hlavních priorit je zodpovědný územní rozvoj. Důkazem, že to myslíme vážně, je účast hned dvou architektů na naší kandidátce. Za zmínku jistě stojí, že žádná jiná strana architekta na kandidátce nemá,“ říká lídr Změny pro Jablonec Jakub Macek.

Kandidátka Změny pro Jablonec je zajímavá také tím, že i když je třetí nejmladší, najdete na ní tři současné zastupitele Jaroslava Krause, Jindřicha Berounského a Alexandru Jörgovou a bývalého zastupitele Pavla Šourka, kteří tuto funkci vykonávali nejméně dvě volební období.

Lídrem je ekonom a aktivista Jakub Macek, druhá je právnička Michaela Suchardová, třetí zastupitel a interní auditor Jaroslav Kraus, čtvrtá propagátorka mateřských center a prorodinné politiky Lenka Ackermannová, pátý předseda Okresní hospodářské komory v Jablonci nad Nisou a spolumajitel Knihkupectví Serius Vladimír Opatrný st., šestá architektka a majitelka La Kavárny Eliška Šídová a sedmý zastupitel a dopravní odborník Jindřich Berounský.

Na kandidátce dále figurují architekt a urbanista Petr Klápště, provozovatelka a zastánkyně stávajícího charakteru Slunečních lázní Lucie Pokorná, taneční mistr Libor Jäger, lékařky Zuzana Nosková a Alice Hanuštiaková, z neziskového sektoru ředitelka Mateřského centra Jablíčko Martina Zemanová či sociální pracovnice Alena Riedlová, za podnikatelskou sféru Jiří Večeřa či Pavel Šourek a z občanského sektoru členové spolků bojujících proti západní tangentě přes Srnčí důl Jaroslav Mazánek a Martin Jakš či organizátorka petice za prohlášení Schlaraffie za kulturní památku Tereza Žembová.

K prioritám Změny pro Jablonec uvedla Michaela Suchardová: „V oblastech jako školství, kultura či sociální věci chceme navázat na to, co dobře funguje, a dále to zlepšovat. Mimoto nabízíme maximální otevřenost města, zapojování veřejnosti do rozhodování, transparentní hospodaření, spravedlivější financování sportu a volnočasových aktivit pro mládež, definitivní konec hazardu a zodpovědný přístup k životnímu prostředí a územnímu rozvoji města.

„Chceme dosáhnout vyjmutí megalomanského obchvatu přes Srnčí důl z návrhu nového územního plánu, prosadit změnu přístupu k zastavování volné krajiny, zvýšit využití vnitřních územních rezerv, oživit centrum, mimo jiné prodloužením tramvaje do centra, a dále rozvíjet veřejnou dopravu,“ dodal k oblasti dopravy a rozvoje města Jindřich Berounský.

„Kromě volebních priorit přicházíme s Desaterem dobré správy Jablonce, tedy deseti principy správy města na posílení zapojování veřejnosti do rozhodování, zvýšení otevřenosti a transparentnosti města a pro celkové zlepšení života v Jablonci nad Nisou. Jde o opatření odzkoušená a s úspěchem používaná v jiných městech a obcích, která jsou doporučována předními nevládními organizacemi, a přitom jsou přizpůsobená potřebám našeho města,“ představil Desatero Jaroslav Kraus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Jablonec

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice