Znojemský místostarosta Jan Fiala (ANO) rezignoval

22.01.2015 18:04

Dnes v 13 hodin a 13 minut rezignoval na post místostarosty města Znojma Jan Fiala z hnutí ANO.

Znojemský místostarosta Jan Fiala (ANO) rezignoval
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V prohlášení, které zaslal na znojemskou radnici, píše: „Na základě událostí v posledních dnech jsem se rozhodl rezignovat na post místostarosty města Znojma, radního i zastupitele. Rezignaci podávám s okamžitou platností. S pozdravem Jan Fiala.“

Starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD) vzal rozhodnutí Jana Fialy na vědomí. „Oceňuji krok pana Fialy. Myslím, že kdyby chtěl nadále zastávat v úřadě, jeho pozice by po zveřejnění všech informací, které v tomto týdnu vyplynuly na povrch, byla nadále neudržitelná. Jsem rád, že se k celé situaci postavil čelem,“ uvedl starosta Gabrhel.

Sedmatřicetiletý Jan Fiala se znojemským místostarostou stal 10. listopadu 2014 po loňských komunálních volbách, ve kterých Hnutí ANO získalo ve Znojmě přes 12 % hlasů a vytvořilo koalici s ČSSD. V lednu však vyplynuly na povrch jeho osobní dluhy a v posledních dnech se seznam Fialových věřitelů neustále zvyšoval. Místostarostu následně vyzval k odchodu klub zastupitelů KDU-ČSL a vyvození osobní odpovědnosti žádal také koaliční partner ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…