ZpL: Vedení města zneužívá radniční zpravodaj ke své předvolební kampani

06.09.2014 8:25

Zvláštní vydání Libereckého zpravodaje, které nyní přichází do všech libereckých domácností, není ničím jiným než nevkusnou předvolební agitkou současného vedení města.

ZpL: Vedení města zneužívá radniční zpravodaj ke své předvolební kampani
Foto: zmena.cz
Popisek: Politické hnutí Změna

Radnice tvrdí, že speciální číslo bylo vydáno kvůli potřebě informovat občany o možnosti přihlásit se do e-aukce na levnějšího dodavatele energií. E-aukcím byla ovšem věnována celá speciální příloha červencového vydání.

Kromě jedné stránky věnované e-aukcím, která je prakticky kopií červencové přílohy, se ve zvláštním vydání Zpravodaje vedení města především chlubí dílčími projekty IPRM.

,,Chlubit se např. opravenou tělocvičnou na náměstí Míru je za hranicí vkusu, když si vzpomenu, jak museli rodiče žáků z této ZŠ opakovaně škemrat na zastupitelstvu, psát primátorce otevřené dopisy a dlouze bojovat, než se konečně opravy zchátralé tělocvičny dočkali“, zmiňuje Zuzana Tachovská.

Josef Šedlbauer shrnuje:  ,,Jedná se o zjevné zneužití radničního periodika k předvolební kampani a tím pádem o porušení tiskového zákona. Radniční zpravodaje podle zákona slouží k informování občanů, musí být objektivní, vyvážené a poskytovat opozici přiměřený prostor. I běžná vydání Zpravodaje k tomu mají daleko, ale o tomto „zvláštním vydání“ jsme dokonce ani nevěděli… Je to nezákonné nakládání s veřejnými penězi na tisk a distribuci toho plátku, ale hlavně je to trapné.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Liberec

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.