ZpLK: Návrh KSČM na odvolání Kocumové nepodpoříme

23.04.2014 6:25

KSČM opět navrhla odvolání krajské náměstkyně pro zdravotnictví Zuzany Kocumové. Tento bod chce na program jednání krajského zastupitelstva zařadit i klub SLK.

ZpLK: Návrh KSČM na odvolání Kocumové nepodpoříme
Foto: zmenaproliberec.cz
Popisek: Bývalá sportovkyně Zuzana Kocumová z hnutí Změna pro Liberecký kraj

Důvody, které prezentují komunisté, jsou stále stejné, údajně má jít zejména o její manažerská a politická selhání. Výsledky hospodaření zdravotnických zařízení Libereckého kraje za rok 2013 ale ukazují něco jiného. Díky změnám, které prosadila Kocumová, kraj ušetřil desítky milionů Kč.

V obou krajských nemocnicích v Liberci i v České Lípě došlo k zásadnímu zlepšení hospodaření, takže nemocnice již nejsou ve ztrátě, audit v krajské záchrance umožnil snížení dotace z kraje o téměř 10 milionů. Noví ředitelé vzešlí z otevřených výběrových řízení řídí krajská zdravotnická zařízení evidentně lépe než jejich předchůdci.

Změna pro Liberecký kraj proto tento bod na rozdíl od klubu SLK nepodpoří ani k zařazení na pořad jednání krajského zastupitelstva. Pokud chtějí komunisté o čemkoliv diskutovat nebo klást otázky, mají na to plné právo, to ale mohou udělat i jinak, než v bodě nazvaném „odvolání náměstkyně pro zdravotnictví“.

„Jsem si vědoma, že kroky, které v resortu zdravotnictví činím, mnoha lidem vadí. Efektivní hospodaření krajských zdravotnických zařízení je ale základ, bez kterého by další uvažovaná opatření neměla smysl. Čím lépe budou krajské nemocnice a záchranka hospodařit, tím kvalitnější péči pro více lidí budou moci poskytovat. O to ale komunistům evidentně nejde,“ okomentovala pokus o odvolání z funkce Zuzana Kocumová.

Jan Korytář, předseda klubu ZPLK, k tomu dále dodal: „Paní náměstkyně má plnou podporu našeho klubu, k jejímu odvolání nejsou žádné relevantní důvody. Personální změny v obsazení Rady Libereckého kraje by podle našeho názoru měly být projednány nejprve v rámci koalice.  Z odvolávání Zuzany Kocumové se stal nástroj politického nátlaku, což chápu v případě opozice, nikoliv v případě koaličního partnera.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ZpLK

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…