Zwyrtek (NEZ): Boj s korupcí? Nebojujte a přestaňte prostě brát

28.09.2016 9:16

Už mne to opravdu nebaví. Boj proti korupci nevzdáme, hlásají politikové na billboardech. Politikové chtějí bojovat s korupcí?! A kdo tady tedy "bere"? Občané?

Zwyrtek (NEZ): Boj s korupcí? Nebojujte a přestaňte prostě brát
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Co pamatuji, všichni kandidáti kamkoli bojují proti korupci. Tedy ví, že tady nějaká korupce je. Jinak by asi nechtěli bojovat. Pokud ale ví, že tady nějaká korupce je, musí ji nahlásit.

Ještě se to nestalo. Takže jen mluví o boji, ale neřeší nic.

A je to pořád dokola. Každé volby. Až má člověk chuť říct - Zfackujte se mezi sebou, a lidi do svého boje netahejte. Obyčejní lidé přece neberou! Kdyby s korupcí opravdu někdo bojoval, už by tu přece dávno žádná nebyla!

Takže ten boj je boj "prohnilých proti prohnilým". Ale hlavně - žádný boj nic nevyřeší, boj za sebou zanechává jen spoušť, a nikdy k ničemu dobrému nevedl. Takže my nepotřebujeme BOJ, my potřebujeme ŘEŠENÍ. A s tím jaksi nikdo nepřichází.

Máme tu teatrální policejní zásahy na efekt, které končí u kabelek, v Olomouci akce Vidkun zatím u ničeho. Šlo jen o ty kamery? Šlo jen o politiku? O pád vlády? O pád hejtmana? Ano, toto je BOJ. A upřímně - co vyřešil? Nic, navíc končí trapným fiaskem. Úniky ze spisů. Udávání policistů navzájem. Chceme takový BOJ? Co to přináší občanům? NIC.

Jen pocit zmaru, bezmoci, přestávají to chápat, a nakonec i vnímat.

Takže ti kluci, jak praví jeden bilboard, ovšem kluci na obou stranách toho bilboardu, se snaží tak maximálně o to, aby podobný boj už nikoho nezajímal. Lidem nepomůže. Vnímají to jako boj jedné mocenské skupiny proti jiné mocenské skupině, a v tomto boji se politikové neštítí ničeho. A občan v něm není hlavně vůbec důležitý. Ten jim ty "srandy" a boje, které nikam nevedly a nevedou, jen platí.

Čemu je tomuto boji něco na hony vzdáleno, je ŘEŠENÍ. Ve skutečnosti nikdo korupci řešit nechce. Je to slovo, které se používá k politickému boji, ale pak následuje velké nic. Všichni berou, všichni kradnú. Tak je sakra postavte před soud, je-li to pravda, a zavřete! A pokud to pravda není, mlčte.

Ten bilboardový boj je tedy k ničemu. Lidi nechtějí bojovat. Chtějí řešení. Nemají ho. Jinak by ho na ty bilboardy napsali. Takže jsou to jen velká slova, ale nenásledují žádné velké činy. Jen zblbnout lidi hesly.

Oč pravdivější a upřímnější by bylo - PŘESTANEME VŠICHNI BRÁT!

Protože lidi dole neberou, berou politikové. Takže jak ti se sebou sama a proti sobě chtějí bojovat?
Kdo sám sebe prohlásí za čistého, čistý být nemusí, a naopak na koho se ukáže prstem, nemusí být "špinavý", jen si s ním chce třeba někdo vyřídit účty. To je ten BOJ. A o ten my zájem nemáme.   

Takže nechte těch kamufláží, a přestaňte prostě brát, podvádět a ukazovat jen na ty druhé se slovy já nic, já pan čistý. Nás dole do tohoto boje prostě netahejte. Je to váš BOJ. Ne proti korupci, ale o vaše křesla. O ty tu jde.

My ale nechceme boj. My chceme řešení, a bezpečnou a spravedlivou zemi, která měří všem stejně. 

Uvěřili byste prodavačí tabáku, že bude bojovat proti kouření?  Věřili byste prodavači v sex shopu, že je proti pornokazetám? A věřili byste rybáři, že je proti lovu ryb? Ne? No tak vidíte.

Takže když politik začne hlásat, že bojuje proti korupci, pak o nějaké ví, a měl by to řešit, nebo o žádné neví a blafuje, aby zaujal, tedy lže, anebo má vlastní zkušenost, a chce odpoutat pozoronost tím že ukazuje na jiné.

Co z toho se nás týká? Že bychom podle toho měli volit.

Nevolit BOJ, ale normální lidi, kteří prostě nebrali a neberou. Poznáte je snadno - nemají bilboardy, protože na ně nemají peníze. Nechtějí bojovat s nikým ani proti ničemu, ale chtějí normálně pracovat pro svůj kraj.

Není to nakonec právě to podstatné?

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ říkají NE jakémukoli boji, a preferují věcná a moudrá řešení, která k něčemu opravdu povedou.

A dáváme jasný příslib - nikdy nebudeme brát! 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace