Zwyrtek (NEZ): Česká televize jako vrchní cenzor aneb Nedemokratické volby

25.09.2016 12:30

Česká televize porušuje svými předvolebními debatami vlastní zákon, a zasahuje nedemokraticky do výsledku voleb. V podstatě je to skandální.

Zwyrtek (NEZ): Česká televize jako vrchní cenzor aneb Nedemokratické volby
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Do debat České televize, které jsou pro utváření názorů lidí velmi významné  a sledované, nesmí všichni lídři. Jsou připuštění jen ti, kteří uspějí v jakýchsi nahodilých průzkumech. Což je u regionálních voleb, kde kandiduje mnoho místních kandidátek, do nebe volající. O demokracii pak nemůžeme mluvit vůbec.  

Noví lidé do politiky tak nemají v podstatě šanci se dostat. Přitom Česká televize systémem předvolebních debat porušuje vlastní zákon. 

§2 
(1) Česká televize poskytuje službu veřejnosti tvorbou a šířením televizních programů, popřípadě dalšího multimediálního obsahu a doplňkových služeb na celém území České republiky za účelem naplňování demokratických, sociálních a kulturních potřeb společnosti a potřeby zachovat mediální pluralitu 

(2) Hlavními úkoly veřejné služby v oblasti televizního vysílání jsou zejména
a) poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů

Jak si mohou lidé vytvořit názor na kandidátku, která nedostane šanci se představit?
Jak si mohou udělat názor na jejich lídra, který je předem umlčen? 

Česká televize by měla pustit do vysílání všechny - i kdyby měla některé kraje vysílat ve dvou termínech, a účastníky losovat (mimochodem takto to dělá i Český rozhlas).

Jako veřejnprávní médium si nesmí dovolit nic jiného. Přesto to dělá. 
Jedná se o nedemokratické ovlivňování voleb veřejnou televizí. 


Kandidátky Nezávislých do debat prostě nepustili. Dokonce ani tu, která v Moravskoslezském kraji překročila 5%, a kterou vede populární starostka Liana Janáčková. Nepřeje si ji tam někdo, že se staví proti Cikánům a imigrantům? Proč se tito lidé cenzurují? 

I v Olomouckém kraji bychom měli co říct, ve Zlínském a dalších. Bohužel. Nesmíme. Přestože se samosprávou máme velké zkušenosti z obcí a měst. Veřejnoprávní médium je nám zapovězeno. Je to smutné. Nemáme demokratické volby. I když to tvrdíme. 

Je to od České televize hanebné. Když chce do politiky nové lidi, musíme je nechat mluvit. Mohou se historicky znemožnit - nebo zazářit. Možná byste se divili, jak by přetrumfli ty připuštěné. Už proto byste je měli volit. Ti ostatní mluví celé čtyři roky - a mají co říct? Ne. 

Kdyby dnes vzniklo zdola nějaké nové OF, nemá šanci. Prostě nemá. To jsme to dopracovali, že, Václave, vévodu České země? 

Převzato z profilu na PL.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině