Zwyrtek (NEZ): Chceme pro naše občany bezpečnost, do Olomouckého kraje nesmí přijít žádný imigrant

03.08.2016 16:01

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ - společně pro Olomoucký kraj

Zwyrtek (NEZ): Chceme pro naše občany bezpečnost, do Olomouckého kraje nesmí přijít žádný imigrant
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Společná kandidátka se bude ucházet o hlasy voličů Olomouckého kraje. Spojily se v ní dva atributy - nezávislost a vztah k Moravě.

A nejen to. Lídrem bude republikový předseda hnutí NEZÁVISLÍ František Zwyrtek, jehož už čtenáři Parlamentních listů dobře znají. A jak se ocitl v Olomouckém kraji?

"Je to jednoduché - přiženil jsem se", říká František Zwyrtek s úsměvem. "Jsem tu doma už deset let, a tak jsem si řekl, že je správné, abych kandidoval právě tady - Olomoucký kraj mi přirostl k srdci."

Spojení Nezávislých a Moravanů má svou logiku -  jsou to svébytné a zkušené politické subjekty, které existují od 90. let, tedy od počátku znovuobnovení plurality politického systému. Pohybují se zejména mezi obyčejnými lidmi v samosprávách, avšak mají zkušenosti i s vyšší politikou - Moravané byli přítomní v České národní radě, Nezávislí měli své europoslance a senátory... Tedy neobávají se zaklepat i na politiky z vyšších pater.

Co chtějí přinést Olomouckému kraji?

Jeho problémy dobře znají - dopravou počínaje (chybějící R 35, dobré spojení do Jeseníku), a oborovými problémy konče - rozhodně by nepodpořili inkluzi v krajském školství, protože to považují za neuvážený experiment na dětech, jsou také jasnými zastánci podpory pracujícím rodinám, aby se nebály mít více dětí, chtějí nadále zvyšovat prestiž krajského města a bývalých okresních měst. Ostatně zrušení okresů považují za chybný krok minulosti.
Za pilíř života v krajích chápou obecní a městské samosprávy, kterým by kraj měl být významnější oporou i odborným servisem.

Oblasti svého programu do voleb postupně představí - i zde.

"Věřte, náš pohled na řadu věcí bude velmi srozumitelný a originální. Nebojíme se a ani odvážných myšlenek. Třeba takových, že do Olomouckého kraje nesmí přijít žádný imigrant. Chceme pro naše občany bezpečnost." 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…