Zwyrtek (NEZ): Co v Otázkách Václava Moravce dělal Matěj Stropnický? Protekce?

15.03.2016 21:24

Malé strany budou zvány do OVM? Určitě! Jak jinak vysvětlit, že v hlavním vysílacím čase posadili naproti ministru vnitra Matěje Stropnického z mimoparlamentních zelených?

Zwyrtek (NEZ): Co v Otázkách Václava Moravce dělal Matěj Stropnický? Protekce?
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Kdo si usmyslel, že zelení se musí dostat do sněmovny, a proto se s nimi bude nakládat protekčně? Protože co jiného to pozvání Matěje Stropnického do otázek Václava Moravce než protekce minulou neděli bylo? 

Zelení nejsou ve sněmovně. Nejsme dokonce už ani ve vedení Prahy. Jsou malá obskurní strana, která chce omezovat létání a posílat lidi do vlaků. A zvát sem uprchlíky.

Musím se tedy jako předseda hnutí Nezávislých, kteří mají i krajské zastupitele a stovky zástupců v komunální sféře na radnicích (kam se na nás zelení hrabou), ptát, proč my jsme zváni maximálně do Politického spektra, zatímco tento, omlouvám se za mírnou nekorektnost, protekční hoch, se ocitne zčista jasna v poledne v OVM? 

Z jakého důvodu se s ním zachází jinak? Zajímavý účes? 

Vždyž ministr Chovanec musel trpět - čelit dítěti (Matěj Stropnický nebude nikdy dospělý) muselo být opravdu náročné.

Takže to prostě nějak nechápu. Máme tu mnoho menších stran, které prostor v OVM nedostávají. Nedostávají-li prostor, nemohou se stát většími. Protože se prostě o nich málo ví, a ne každá strana má mecenáše z řad miliardářů, aby si platila veřejný prostor nebo kupovala noviny a televizní či rozhlasové stanice. Ne že bychom o to stáli, protože vzít od někoho peníze znamená ztratit svobodu rozhodování. 

Takže bych očekával, že když zelení, tak my všichni. Česká televize by neměla být protekční prostor, Česká televize by měla dávat stejné šance všem. I malé strany mohou vyslat do OVM skvělé zástupce, odborníky, představitele samosprávy, aby někdy těm tzv. vysokým politikům vysvětlili, že to, co oni vymyslí nahoře, tam dole prostě nefunguje. 

Takže očekávám, že i Nezávislí budou osloveni, aby vyslali na některé téma do OVM své zástupce. Například na zákon o obcích, zakázky, přístup k informacím a řadu dalších témat jsme téměř mistři. A samozřejmě nejen Nezávislí - očekávám, že budou zvát i jiné kolegy, co děláme tu práci dole, kteří jsme ti dělníci politiky - nemáme sice žádná hnízda, nerozdáváme koblihy, neposíláme lidi do vlaků, ale o to více makáme na radnicích. Které, mimochodem, mají největší důvěru v České republice hned pro prezidentovi.  

Takže nejsme méně než Matěj Stropnický. A chceme také, tak jako on, občas hlavní vysílací čas v OVM, protože máme co říct k tomu, co se v České republice děje... Nebo je to jen pro ty vyvolené? Ve veřejnoprávní televizi? To snad ne.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.