Zwyrtek (NEZ): Jak dlouho bude ještě Charita zneužívat děti?

09.01.2016 21:46

Tento rok mi to došlo. Když jsem se zamyslel, proč bych měl hodit nějakou minci do pokladniček Charity, našel jsem jediný důvod - dětské oči. Nechtěl bych je zklamat. A o to se hraje. Neznám větší nemorálnost.

Zwyrtek (NEZ): Jak dlouho bude ještě Charita zneužívat děti?
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Je to vlastně nebetyčná nestoudnost ta kříkrálová sbírka. Její výtěžek letos navíc zamíří z velké části na uprchlíky - a proto nechci přispívat. Děti však obchází naše domácnosti, nastavují svá kukadla a s nimi pokladničky, a my dospělí je nechceme zklamat. Ale jak je možné, že to strpíme? Charita zneužívá děti k našemu citovému vxydírání, a podle mého názoru je to v rozporu se vším - s morálkou, zákonem, i slušností. Nelze posílat děti sbírat peníze, ať je to za jakýmkoli účelem.

Proč to Charita dělá? Bojí se jít sami dospělí? Bojí se vysvětlovat,. proč namísto českých postižených, starých a nemohoucích, bude podporovat utečence, o jejichž původu a cílech je minimálně sporu? Děti nemají být zneužívány pro práci, ale rovněž tak nemají být zneužívány pro podobné vydírání lidí - chtějí-li přispět, mají spoustu jiných možností. Nutit je k tomu tím, že jim před dveře strším děti a zazvoním, je nízké.

Až mne mrzí, že mi to nedošlo dřív.

Letos jsem se prostě rozhodl nepřispět, protože jsem slyšel, kam mé peníze mají jít. To je raději hodím do klobouku bezdomovci, protože tam budou prospěšnější. Ale pak mi došlo - a co když tam budou ty děti? Mohu je zklamat?

V tu chvíli mi došlo, jakou nemorálnost vlastně Charita dělá. A že by se tím možná měl někdo zabývat - protože kdo dává právo komukoli vysílat děti žádat peníze? Ať chodí dospělí. Těm budu moci vysvětlit, proč prostě nic nedám. Jedním z důvodů je fakt, že v zemi, kde není na pomoc Klokánkům, důchodcům se přidá 40,- Kč, a na léčbu českých nemocných dětí se musí pořádat sbírky, a přesto se desítky milionů vyčlení na hordy lidí, kteří protiprávně překračují naše evropské hranice, si nezaslouží náš příspěvek žádná z neziskovek, tedy ani žádná Charita.

Tedy i když přijdou děti, nedám. A proč to tak je, ať jejich křehkým duším vysvětlí ti, co je k těm dveřím nestoudně posílají, a obchodují tak s jejich dětstvím.  Je to skutečně hanebné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…