Zwyrtek (NEZ): Lidé začali spontánně sbírat víčka pro Agrofert. Chtějí mu snížit ztrátu

31.12.2016 11:45

Víčka budou mít čísla, a budou slosovatelná. Nejvíce šancí mají majitelé zavřených hospod, protože mají ve skladech víček opravdu hodně.

Zwyrtek (NEZ): Lidé začali spontánně sbírat víčka pro Agrofert. Chtějí mu snížit ztrátu
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Jak uvedly informační servery, Agrofertu klesly letos výrazně zisky. Prodal prý málo hnojiv, a přišel o miliardy. "Je nám majitele Agrofertu opravdu líto", řekl nejmenovaný Pepa Hufnágl, bytem Kocourkov, číslo domu 333.  "Musí bez chybějících miliard opravdu trpět. Hnojiva totiž opravdu nikdo nekupuje - všichni si vystačíme s hnojem, ve kterém se brodíme kvůli EET, a naše poptávka je tedy plně uspokojena." Proto se Pepa Hufnágl k akci s charitativními víčky pro Agrofert připojil.

"Je potřeba, abychom pomáhali těm opravdu potřebným", řekl. "Já jsem zavřel kvůli EET hospodu před týdnem, a na skladě mám x stovek litrů nealko. Tak alespoň ta víčka budou k užitku." Jak uvedl, je šéfovi Agrofertu vděčný: "Celý život jsem pracoval, a teď budu na podpoře. Uznejte - nemuset ráno vstávat, a dostávat peníze za nic.... Mám tedy potřebu nějak poděkovat." Zavírání živností tak má podle Pepy ještě jeden významný prvek - konec diskriminace. "Teď stát živil z daní je cikány, a teď konečně došlo i na slušné lidi, kteří celý život pracovali. Už si to opravdu zasloužili."

Pepa dokonce uvažuje, že založí neziskovku s názvem AGRO-FURT. Věří, že by na její činnost dostal peníze. "Jak by ne", mrká na nás spiklenecky. "Už ten název!" 

Akce s víčky, která má Agrofertu dorovnat miliardové ztráty, vznikla zcela spontánně ve frontě na úřadu práce. "Těší nás, že se připojili i švadlenky, instalatéři, malíři pokojů, kadeřnice a elektrikáři, které zavření provozoven čeká na jaře. Až nás ta solidarita dojala." Víčka se sbírají v sudech před všemi zavřenými hospodami, a dokonce i v prozatím ještě otevřených provozovnách služeb. Podle Pepy je důležité vyfotit si číslo víčka, protože ve slosování půjde o hodnotné ceny. "Polští dodavatele drůbeže a slovenští  bratia věnují deset celodenních pobytů v Čapím hnízdě. S ohledem na ceny, které tam jsou, půjde o luxusní dovolenou."

Jak  uvedli polští a slovenští sponzoři, i oni vítají, co se tu u nás děje, a považují to za vysoce pozitivní kroky. Na otázku nejmenovaného serveru nám řekl řidič kamionu Lech Newalensa doslova radostně: "Ty zavřené obchody o svátcích - prostě bomba. Máme tyto dny u nás tržby, o jakých se nám nezdálo. Jen tak dál, ještě máte nějaké svátky volné." Slováci jsou stručnější: "My vám ho upřímně přejeme, a chceme, aby u vás dlouho vydržel. To chceme opravdu upřímně podpořit!"

Organizátoři akce "Víčka pro Agrofert" nejednají ovšem bez vyšších cílů. "Jde opravdu jen o peníze?", ptáme se tvrdě Pepu. "To víte, že ne! Budou přece sněmovní volby, a pan Andrej přece prohlásil, že si nás potřebuje kúpit všechny... Nebo to byl Bolek Polívka? Kurva, hoší, guten tág, jak to vlastně je? Řekl to, nebo neřekl?", volá Pepa na kolegy před provozovnu, před kterou právě umisťují sud na charitativní víčka. "Řekl to Bolek, ale Andrej přešel od slov k činům!" hulákají chlapi.

"Tak vidíte. prostě maká, jak slíbil. Takže ty prachy by mu opravdu mohly chybět. Voliči jsou drazí, věřil byste? Někdy ani několik kamionů koblih nestačí!" Snaha pomoci Agrofertu snížit ztrátu, aby mu nechybělo na kupování voličů, je výrazem podpory pracujícího lidu světlým zítřkům. "To tam nepište", upozorňuje mne Pepa. "Je to podpora dnes už nepracujících..."

Pak už jen sledujeme, jak chlapi v nejlepších letech sudy popisují nápisem "Charitativní víčka pro Agrofert".

Úsměv v jejich tváři hovoří za vše - dobré skutky jsou dobré skutky.

Krásný Silvestr!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…