Zwyrtek (NEZ): Média dávají prostor všem mimo normálních lidí

08.04.2016 16:19

Chcete mít titulní strany novin? Staňte se extrémisty, blázny nebo nejlépe obojí v jednom. Jinak jste nezajímaví.

Zwyrtek (NEZ): Média dávají prostor všem mimo normálních lidí
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Také si kladete otázku proč se v politice neobjevuje více normálních, pracovitých lidí, kteří ve svých profesích mnohé dosáhli, a měli by veřejnému prostoru co dát?

Důvody jsou dva.

Prvním z nich je to, že tito lidé, pokud jsou normální, do politiky nepůjdou, protože mají pocit, že by sami sebe degradovali, a pokud v ní i byli v představě, že něco změní, odcházejí znechuceni politickými handly těch, kteří by se jinde pravděpodobně neuživili - a maji na politiku hlavně dobrý žaludek. A média tento pohled podporují.

Druhý důvod je vidět v těchto dnech. O kom píší média? O dvou Martinech - Martinu Konvičkovi a Martinu Stropnickém. Jeden zaujal svými tvrdými výroky proti muslimům, druhý vydíráním a obchodováním s funkcí radního v Praze (nebude radním, když....). Mají tolik mediálního prostoru, o kterém se může ostatním jen zdát. Protože ti ostatní, kteří normálně vykonávají svou profesi, a bojují například své malé komunální bitv y o spravedlnost, ovšem bojují je bez siláckých výroků, gest, vydírání a jiných šíleností, prostě JEN pracují. Proto ani čárka.

Naopak - stačí prohlásit něco pikantního na adresu muslimů, nebo dávat sprostá ultimáta, a veřejný prostor je váš. Není to tragikomické, že se média stávají panoptikem "šílenců"? Ostatně lze mezi ně řadit i některé politiky.

Jenže taková přece Česká republika není. Jsou tu stovky lidí, kteří by mohli pro veřejné blaho tolik udělat! Jenže nikdy se jim nedopřeje sluchu, a hlavně - protože se sluchu dopřává těm druhým, mezi tuto společnost tito lidé nikdy nevstoupí.

Co bude výsledkem?

Budeme mít v čele právě ty exterémisty a blázny, které zvolí menšina, protože se s nimi ta většina nebude moci ztotožnit. A ta menšina, co k volbám přijde, nám je zvolí - v rámci demokratických pravidel.

A koho taky jiného? Čteme v novinách, který věděc co vynalezl, jaké skvělé lékaře máme tam a tam, jak kteří učitelé umí nadchnout své žáky, jak se někomu podařilo to a to, a jak který skvělý starosta už více jak dvacet let řídí svou obec či město? Ne - píšeme o těch, kteří dělají kroky, které jim ty titulky zajistí.

A média jim na to skáčou, a dávají je do hlavních zpráv. Dnes, stále dokola - Konvička a Stropnický. To jsou ti nejlepší z nás, aby na nás skákali z obrazovky každou půl hodinu? No to by to s repubilkou vypadalo. Ale věřte, že je to ta nejlepší cesta k tomu, aby byl Konvička poslancem, a mimozemšťané typu Martina Stropnického taky. A tu veřejnoprávní reklamu jim platíme my všichni.

Chtěl bych média požádat, aby zpravodajství o nich eliminovali na minimum, a začali hledat ty normální lidi mezi námi. O těch chceme vědět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…