Zwyrtek (NEZ): Nezvládáš být rodičem? Tak ti musíme děti vzít

12.09.2016 5:31

Na vládě neznají zákon! Podle zákona totiž za děti odpovídají rodiče. Házení odpovědnosti za nevychované a nevzdělatelné spratky na obce, města a kraje je tak úplně mimo mísu.

Zwyrtek (NEZ): Nezvládáš být rodičem? Tak ti musíme děti vzít
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Úvodem vtip:
Víte jaký je rozdíl v tom, když si učitelka pozve do školy bílé a romské rodiče? 
Když si pozve bílé rodiče, ti 14 dnů nespí, co zase bude. 
Když si pozve romské rodiče, nespí 14 dnů učitelka, co zase bude. 

Tolik smutná realita. 

Takže k tématu - co dělat, pokud rodiče vážně selhávají? Pak se jim dítě musí odebrat, a zajistit mu odpovídající péči hmotnou i duchovní. Přece ho v té hrůze nemůžeme nechat! 

Dnes uveřejněná zpráva Agentury pro sociální začleňování, která je,podržte se, jedním z odborů Sekce pro lidská práva Úřadu vlády ČR (!!!), je o tom, že rodiče v nepřizpůsobivých lokalitách se dětem nevěnují, a že ty děti propadají už v první třídě, a nejsou schopny dokončit ani základní školu - a to je pro tuto agenturu "šokující". 

Děti prý nemají pomůcky, doma se jim nikdo nevěnuje, neučí se, do školy nedělají nic, zkrátka rostou jako zvířátka. Rodiče na ně berou dávky, ale své povinnosti neplní. 
Probudili se v Praze? Vždyť to víme všichni celé roky! A agentura dnes deklamuje, jak selhaly obce, města, kraje, a že se musí více a lépe. 

Říkám STOKRÁT NE. 

Jediné možné, co měla agentura začít řešit, je, jak přinutit rodiče těch dětí, aby plnili, jak my všichni druzí, své zákonné povinnosti. 

Neselhal tady totiž nikdo, kromě rodičů. 
A stát, když to zjistí, musí zakročit - a ty děti jim prostě sebrat. Nebo má chodit starosta s nimi psát úkoly? A hlídat, aby měly pravítko?  
Opravdu neznají na vládě zákony? 
V občanském zákoníku je to přece úplně jasně napsáno. 

§855
(1) Rodiče a dítě mají vůči sobě navzájem povinnosti a práva.Těchto vzájemných povinností a práv se nemohou vzdát; učiní-li tak, nepřihlíží se k tomu.
(2) Účelem povinností a práv k dítěti je zajištění morálního a hmotného prospěchu dítěte.

§856
Povinnosti a práva rodičů spojená s osobností dítěte a povinnosti a práva osobní povahy vznikají narozením dítěte a zanikají nabytím jeho zletilosti.


§857
(1) Dítě je povinno dbát svých rodičů.
(2) Dokud se dítě nestane svéprávným, mají rodiče právo usměrňovat své dítě výchovnými opatřeními, jak to odpovídá jeho rozvíjejícím se schopnostem, včetně omezení sledujících ochranu morálky, zdraví a práv dítěte, jakož i práv jiných osob a veřejného pořádku. Dítě je povinno se těmto opatřením podřídit.


§858
Rodičovská odpovědnost zahrnuje povinnosti a práva rodičů, která spočívají v péči o dítě, zahrnující zejména péči o jeho zdraví, jeho tělesný, citový, rozumový a mravní vývoj, v ochraně dítěte, v udržování osobního styku s dítětem, v zajišťování jeho výchovy a vzdělání, v určení místa jeho bydliště, v jeho zastupování a spravování jeho jmění; vzniká narozením dítěte a zaniká, jakmile dítě nabude plné svéprávnosti. Trvání a rozsah rodičovské odpovědnosti může změnit jen soud.

Vidíte tam někde obec? Město? Stát? 
A tento zákon pro někoho neplatí? Když vládní agentura zjistí, že rodiče, kterým se cpou peníze horem i dolem, neplní ani to základní, nemůže to přehlédnout a říct - za to může někdo jiný. NE, mohou za to ti  rodiče,a musí se to okamžitě rozjet tak, aby se děti z toho prostředí dostaly pryč. Ne, že se vytváření tohoto prostředí bude podporovat zcela nezaslouženými dávkami. 

Hodit to na obce a města je prostě SPROSTÉ. Tvrdě se  musí vyžadovat ZÁKONNÁ odpovědnost po rodičích, a pokud ji nebudou plnit, neuvidí ani peníze, ani děti. Že je to tvrdé? V Norsku se děti odebírají na základě setin podobných zjištění. Umíte si představit návštěvu norské sociálky v některém z našich romských ghet? 

Dokud budeme někomu tolerovat, že jeho se zákon netýká, že na děti může kašlat a nestarat se, a co víc, chudáček, ještě mu to zavinil někdo jiný, budou se nám dále rodit stovky nevzdělatelných cikánků, a vládní agentura bude hořekovat, čím to asi je.   

Je to tím, že někdo zákon dodržovat musí, a jiný ne. Jiná pravidla dnes platí pro bílé, jiná pro cikány. V bílé rodině by už dávno, zjistit to, co zjistila vládní agentura, lítala sociálka, v cikánských rodinách se pokrčí rameny a hledají se další peníze a další viníci. A na obce se klade povinnost - něco s tím dělejte. 

Ale ony musí říct - my přece NESMÍME! Soukromí rodiny je nedotknutelné. Musí rodiče. Ale dokud nenajde někdo odvahu jim ty děti brát, čímž pro ně přestanou být zdrojem dávek, nezmění se vůbec nic. 

Proto říkám - zákon platí pro všechny stejně. Za selhání rodičů odpovídají jen ti rodiče, nikdo jiný. A ti také za to musí nést plnou odpovědnost. Se vším všudy. 

Není to gfhety, není to tím, že nemají peníze. Je to prostě tím, že na své povinnosti kašlou, a obtěžují tím nás všechny. Nezbude, než začít být vůči nim tvrdí - jako bychom byli vůči každé bílé rodině.  

Zkrátka - konečně naplňovat ústavu. Že zákony a povinnosti platí pro všechny. 


Je smutné, že to neví na vládě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…