Zwyrtek (NEZ): Nikdo vám nemůže splnit tolik, kolik já vám mohu slíbit

23.09.2016 9:09

Ty sliby velkých politických stran mne baví. Nejenže zneužívají svých dosavadních funkcí, ale lidem prostě (nebo sprostě) lžou.

Zwyrtek (NEZ): Nikdo vám nemůže splnit tolik, kolik já vám mohu slíbit
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Protože ví, že bez koalice neudělají nic. A že sliby, které dávají, samy partaje nikdy nemůžou splnit. Přesto je dávají, přesto to do těch lidí hustí. Důchody, platy, poplatky... Svatá prostoto. Když tam ty strany sěděly, proč už to dávno neudělaly?

Proč se mají obchvaty osvobodit od poplatků až teď? Proč už se ty důchody a ostudné platy učitelů a jiných nezvedly před rokem? Proč máme vždy čekat až na volby, aby si na nás politikové vzpomněli? To do té doby nežijeme?

Navíc víme, jaké mají volební sliby trvání. ANO tvrdilo, že EET nikdy nebude, že bude podporovat živnostníky. BUM. A je to zcela naopak. Živnostníci se ničí. Ta almužna, kzterá se má teď přidat důchodcům - tím bych se radši nechlubil, a za tu výši se omluvil. Dálniční známky nebudou třeba na obchvatech. Proč už to není roky? 

Jako voliče mne to uráží. Jako lídra regionální kandidátky vytáčí. Dělají si kampaň za naše peníze ve funkcích, do kterých je vynesly stejně falešné sliby, jako se o ně snaží teď. Skočí na to lidi?

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ mají jen jednu programovou větu, která jediná může být pravdivá:

Budeme podporovat dobré věci a myšlenky a návrhy pro Olomoucký kraj, které jsou potřebné, a na kterých se shodneme s koaličními partnery.  

Protože všichni víme, co nás tady trápí, a co je potřebné. Je smutné, že to ještě není vyřešené, a je důležité, abychom se shodli na pořadí. Jinak nemusíme objevovat Ameriku. Říkám na rovinu, že nemohu slíbit lidem v podstatě nic, protože půjde o to, jak dopadnou volby, a na čem se shodne utvořená koalice.

Všichni navrhují rozumné věci.

Všechny zrealizovat nepůjde.

Nebudu proto lidem lhát. Neumím to. Stačí mi ty sliby na bilboardech, kterým se musím smát. Kdyby tam alespoň bylo budeme se snažit, aby... Ne, tam je zajistíme, zařídíme, uděláme. není to fér.

Takže na rovinu - budete volit buď podle slibů, nebo podle reality. Já nabízím tu realitu, a říkám, nebude to snadné. Půjde to tak, jak rozdáte karty. Nechceme tu kopii sněmovny. Chceme zastupitelstvo Olomouckého kraje.

Převzato z profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.