Zwyrtek (NEZ): Otevřený dopis Masarykově demokratické akademii aneb Chudák Masaryk!

24.09.2016 10:09

Ten by se v hrobě obracel, kdyby viděl, co jeho jménem pácháte.

Zwyrtek (NEZ): Otevřený dopis Masarykově demokratické akademii aneb Chudák Masaryk!
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

OTEVŘENÝ DOPIS Masarykově demokratické akademii 

Pane Daniele Orte za Masarykovu demokratickou akademii!

Rád bych vám sdělil, že Masaryk by se v hrobě obracel – kdyby věděl, co pácháte jménem instituce, která nese jeho jméno. 

V senátním obvodu Praha 6 organizujete v pondělí 26. září debatu kandidátů do Senátu.  Pořádá ji vaše Masarykova demokratická akademie.  Demokratická však jen podle názvu. Pozvali jste totiž jen kandidáty parlamentních stran.Nemá to žádný demokraticky vysvětlitelny důvod.

Protože na tom není demokratického vůbec nic. To ostatní nemají právo debatovat? To už předem jsou jen ti vyvolení?

Nemají být rovné podmínky? Proč předem cenzurujete ostatní kandidáty? Proč mají být kandidáti parlamentních stran ti předem vybraní a připuštění? Bojíte se nových lidí? Máte zákaz? Od koho? Hlava mi to nebere. Kdyby kandidovat do Senátu za Prahu 6 Karel Gott, také byste ho nepozvali? Protože by nekandidoval za nějakou velkou partaj?

To se pak nedivte, že osobnosti stojící zatím mimo politiku nikam kandidovat nechtějí. Jsou pro vás prašivé - jen proto, že nenesou na zádech nějakou politickou značku. Jak pak chcete probůh dostat do politiky nové lidi?  

Vážení, chcete-li tedy vidět 26. září od 18.00 v Galerii Masarykovy koleje, Thákurova 550/1, Praha 6, předem cenzurovanou debatu, běžte tam. Abyste tu ostudu instituce tak vznešeného názvu viděli na vlastní oči. Je to prostě hanba, jak se tu zachází s rovnou politickou soutěží. Dělá to Česká televize jako vrchní cenzor, dělá to Masarykova demokratická (!!!!) akademie. Obě by si měly přečíst Ústavu České republiky a Listinu základních práv a svobod.  Cenzura je nepřípustná. Vy jste došli ještě dál – už necenzurujete jen názory, ale už i lidi. Měli byste se všichni stydět.

Protože byste přesně naopak měli dát právo mluvit hlavně těm novým – ti staří v parlamentu mluví celé čtyři roky. Nejsem si právě proto jist, zda mají vůbec co nového říct. Zato ti noví nepochybně ano.Jenže ti prostě nesmí. 

Máme tu zkrátka vládnoucí strany - a všichi ostatní mají smůlu. Abychom ale za chvíli neměli zase jen jednu. Ať žije demokracie. Dnes vzniknout OF, nemá šanci. 

Převzato z profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…