Zwyrtek (NEZ): V krajských volbách můžete dát těm nahoře "na prdel"

23.07.2016 14:45

Máte už toho taky dost? Pak nevolte v krajských volbách parlamentní strany, ale přesně naopak. Vyberte si z nás normálních. A dejme společně těm ze sněmovny těžce "na prdel".

Zwyrtek (NEZ): V krajských volbách můžete dát těm nahoře "na prdel"
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Jste naštvaní. Chápu to. Protože jsem naštvaný taky. Shora slyšíte pořád to samé. Politická řeč těch nahoře je únavná, o ničem, pokud se nehádají, protože bojují o moc i mezi sebou, tak mluví ve frázích.  Každý má svých pár vět, které omílá do úplného zblbnutí. Zkorumpovaní mluví účelově o boji proti korupci, ti, kteří v životě vlastní prací nevydělali ani korunu, řeší živnostníky (svého času je dokonce jeden nazval parazity), v Evropě se střílí skoro už každý den, a tady se staráme hlavně o to, aby lidi včas posílali tisíce hlášení... Politikové nás chtějí svléknout donaha, jako bychom už nebyli dost zratitelní.  Žereme se navzájem, namísto abychom se bránili vnějšímu nepříteli. Jsme tvrdí na pracující občany, a peníze strkáme těm, kteří jen natahují ruku a pracovat nikdy nebudou. protože chtít po všech to stejné je prý rasismus. Podporujeme neschopné a schopné stavíme na pranýř.

Obce a města úředníci státu buzerují, aby pak sami velkopansky porušili zákon a prodloužili smlouvu na mýtné. A podobných případů jsou desítky až stovky. Zkrátka tu máme šlechtu, která zákon dodržovat nemusí, pro kterou zákon neplatí, ale po nás ostatních to tvrdě vyžaduje.

A jsou tam stále ti stejní, jako by se nic nedělo. Protože je tam volíte. Něco se ale musí musí stát, a máte to vy v rukou. 

Proč jsou tedy letos krajské volby důležitější než kterékoli jiné? Protože je to příležitost ukázat, že lidi mohou rozdat karty úplně jinak - dnes v krajských, pak i v těch parlamentních. Pokud si tedy přejete, aby i ti nahoře zažili pocity paniky a úzkosti, tedy pocity,které zažíváme my dole pořád při pohledu na ně, dejte těm sněmovním partajím v krajských volbách pěkne "na prdel". Vyberte si kohokoliv jiného, než ty obrostlé politickým mechem - o to více ale na pařezu drží.

Nebudu vám primárně říkat, abyste volili Nezávislé. I když budu rád, když to uděláte všude tam, kde kandidujeme, protože naši lidé mají rozhodně co svým krajům nabídnout - včetně odvahy nazývat věci pravými jmény, šlendrián šlendriánem, a hlavně mají za sebou mnoho práce ve svých oborech. Ale i kdyby ne nás, protože třeba va vašem kraji nejsme, pak kohokoliv jiného, kdo je celistvý, kterému rozumíte, a nepatří mezi ně - tu novodobou šlechtu, která si myslí, že může rozhodovat o nás bez nás, a dokonce si myslí, že nejsme natolik dobří jako Britové, abychom mohli hlasovat v referendu. Jsme prostě v jejich očích nesvéprávní - ovšem v poslední době mám pocit, že je to přesně naopak. Lid myslí, zatímco vláda neví, co se sebou. Zkrátka vyberte si kteroukoli jinou kandidátku než těch zavedených stran, o které si myslíte, že je schopna ve vašem kraji rozčeřit politické vody.

Že to z krajů nejde? Ale to je velký omyl! Kraje mají zákonodárnou iniciativu.  A pokud by se podařilo narušit vládu těch stran nahoře a kraje ovládnout zdola, může se dosáhnout strašně moc. Kandidujeme. Máme odvahu. Máme odborníky. Máme vůli. Jsme jedni z vás. Tak proč byste probůh měli volit je, když nám tak zvedají každý večer u zpráv mandle... ?

Zkrátka - v krajských volbách běžte volit, a udělejte těm nahoře čáru přes rozpočet. Vyšlete do krajů nás normální. Budu rád, když to v některých krajích budou Nezávislí. Ale budu rád i za to, když váš hlas dostanou i jiní naši kolegové, kteří staví kandidátky, a nepatři mezi tu šlechtu. Vím totiž, jak je těžké postavit partu lidí, která do toho jde, aniž ovládá televize,. noviny, a aniž má peníze na kampaň ze státního rozpočtu. Právě proto byste měli dát přednost nám ostatním - jako akt protestu proti politice frází postavit politiku pro lidi. Protože z nás všech dělají blbce, a to za naše peníze. Protože mají tu sílu politické moci. Ukažte jim, že pro váš hlas nestačí billboardy - že to chce na těch kandidátkách i normální lidi.

V krajských volbách prostě můžete výrazně odebrat a oslabit politickou moc těch, kdo jsou dnes nahoře. My s normálními kandidátkami normálních lidí jsme připraveni. A vy? Budu vám držet palce k dobré volbě. Aby se kraje staly začátkem něčeho jiného. Něčeho, co se prostě musí stát, abychom se nezbláznili z toho všeho, co na nás tam nahoře stále vymýšlejí, protože žijí zcela mimo realitu normálního života.

Narozdíl od nás. My jsme v tom s vámi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…