Zwyrtek (NEZ): Všem (mým) ženám!

12.09.2016 10:41

Dovolte, abych vám představil politiku. Politika je něco, co si zprivatizovali muži, aby vládli ženám. Je to prostě tak.

Zwyrtek (NEZ): Všem (mým) ženám!
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Politika je území, kde se hodiny mluví o ničem, takže kam se hrabe vaše pověst, že mluvíte hlavně vy. Není to prostě pravda. Nejvíc toho nakecají chlapi na schůzích, u mikrofonů a v médiích. Nemáte šanci se jim rovnat. Vy dokážete často říct všechno v jedné větě - pánové dobře ví.

Politika je prostředí, kde se běžně dělají podrazy i mezi přáteli. To vy, ženy, neumíte. Držíte spolu proti nám, a je to tak dobře, protože si nic jiného nezasloužíme. "Ženské koalice" jsou pevné, politické křehké. Takže pánové mají strach, že i vaše politické koalice by byly pevné, a proto vás na vyšších místech politiky neradi vidí. Povšimněte si však, že i binec po Brexitu zaviněného muži dává dohromady, jak jinak, žena. Jak typické pro ty muže z politiky.

Politika nemá logiku, takže byste v ní stěží uplatnily svůj mozek. Navíc muži jakoby vstupem do vyšší politiky ten svůj ztratili, a přejímají pravdy svých politbyr a vůdců, obdobně jako by v manželství poslouchali tchýni. Muž, který poslouchá tchýni na slovo, však ztrácí sexapeal. Apropó, znáte nějakého politika, který ho má? Vidíte.

V politice trvá všechno strašně dlouho, takže vy byste svou rychlostí řešení problémů těžce ničily ty měkké chlapské normy. Oni nepotřebují dělat efektivně, oni potřebují vytvářet zdání, že dělají efektivně. Z toho, logicky, vyplývá, že do politiky nesmí přijít pracovité a rychlé ženy. A pokud se to omylem stane, je třeba je zpomalit.

Ano, vytvářet pracujícím ženám překážky, to ti muží v politice umí dokonale. A tak těm, které zvládají práci i mateřství, berou přídavky, porodné, a raději to dají těm matkám snědým. To proto, aby ty chytré mámy od dětí neměly náhodou chuť, vedle práce a mateřských povinností, někam kandidovat a do něčeho mluvit. Takže svými zákony vytváří prostředí, aby normální rodina měla co dělat, aby se uživila, a nedej bože aby ji nenapadlo mluvit do něčeho těm nahoře. A ono to ty upracované maminky skutečně moc nenapadá. Cíl splněn.

O čem je ještě politika? O volebních kampaních. Mužům, těm je hej. jezdí si po regionu, manželky jim doma uvaří, vyperou, nakoupí, a oni mohou na těch pódiích vyprávět, co všechno pro koho udělají. Povšimněte si, že často jsou to ti, co už to udělat dávno mohli, ale kašlali se na to. Jen žvanili, a nyní chtějí opět. A málokterý zmíní svou ženu - že nebýt jí, nemohl by si na tom pódiu čechrat peří.

A tady bych měl jít asi s pravdou ven, proč jako lídr oslovuji právě vás, ženy. Moje manželka by řekla s úsměvem, že je to proto, že jako bývalý sukničkář mám prostě ženy více rád. No, něco na tom může být. Ale toto mé hobby :-) odvál čas, což je moje jediné štěstí, protože u mé současné ženy by mi to asi neprocházelo. Je po čertech chytrá, a na kde co by mi neskočila. Jak vidíte, i humor mi není cizí.

A o tom to, mé dívky a ženy, to celé je. Nejsem muž, který si tu chce čechrat peří a dělat ramena na jiné muže. I když mi nechybí odvaha jít někdy i proti hodně mocným lidem, najít podstatu věci nebo bojovat za ty slabší - kam počítám i vás, ženy, protože na vás ti nahoře kašlou. Taky se nebojím vůbec přiznat, že moje žena je v některých věcech chytřejší než já, a má proto můj respekt. Proto se s ní radím, a proto je její názor pro mne důležitý. Tak, jako se ona radí se mnou, když potřebuje. Mám pocit, že to politikové nedělají, protože si myslí, že jsou nejchytřejší. A že by se tím, že se poradí s partnerkou, shodili. To není můj případ - ve dvou, kteří si rozumí, je velká síla.

Rád bych byl proto jako chlap lídrem žen. Možná i proto, že z žen se někdy jejich vstupem do politiky stávají muži, aby vůbec vydržely ty poměry, a to není dobře. Možná je proto opravdu lepší varianta chlap, který si uvědomuje, jak s ženami trestuhodně zacházíme, a chlapsky se za ně postaví. Proč? Protože ty ostatní mužské zná, a ví, jak je usadit. A oni si k němu nedovolí to, co by si možná dovolili k ženě.

Když mou ženu jednou jeden pisálek urazil na stránkách svého plátku, počkal jsem si na něj, a dál mu pár facek. Byl to pro okolí takový šok, že o tom psaly noviny. To už je opravdu tak vzácné, když se chce chlap bít za svou ženu?

A tím vysvětluji to oslovení - všem mým ženám. Takto to vnímám, a klidně dám někomu "pár facek", nebude-li na vás v politice konečně taky myslet. Takže chci být váš lídr, váš mluvčí, váš ochránce. Muže nevynechávám - protože ti správní chlapi mne tam hodí taky. Abych zachraňoval i jejich čest. Protože mužů je dnes hodně, ale málo je chlapů. A je jich tam třeba. Aby na své ženy dokázali myslet.

Kvůli zdravé politice, která je, jak jsem si teď uvědomil, taky rodu ženského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…