Zwyrtek (NEZ): Vzkaz premiérovi a rektorům - nerozdělujte v této době národ!

22.11.2015 10:40

V době, kdy bychom se jako národ měli semknout proti vážnému nebezpečí zvenčí, náš premiér útočí na přímo zvoleného prezidenta a rektoři ho dokonce žalují kvůli kariérním křeslům. Uvědomuje si premiér a rektoři, že nám jde, kurva, o životy?

Zwyrtek (NEZ): Vzkaz premiérovi a rektorům - nerozdělujte v této době národ!
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Když dnes projedete servery, musíte užasnout. Čelíme nejvážnějšímu nebezpečí od války na březích Jadranu, Evropě hrozí teroristické útoky, občanská válka, a nevíme si rady s uprchlíky, kteří si k nám přišli vzít, co jim chybí. My jsme jim jedno, stejně jako to, že na tom, jak se žije v Evropě, nemají sebemenší zásluhu. Lidé mají strach, léty budovaná Evropská unie s volným pohybem lidí odchází pomalu do věčných lovišť. Evropu ovládl strach, a islamisté slaví.

V tuto dobu (!!!!) náš premiér útočí na prezidenta, který byl jako první zvolen v přímé volbě (a nemohlo se proti němu tedy intrikařit jako před lety ve volebním střetu s Klausem, kde sehrál současný premiér svou zvláštní roli zaříznutí vlastního kandidáta), a poukazuje na jeho dílčí kroky. Přiznejme, které mohou být i chybné - vedle pana Konvičky se prezident skutečně postavit neměl. Ale za občany této země, která čelí spolu s Evropou vážným hrozbám, musím vzkázat premiérovi - pane premiére, nám je to v tuto chvíli ukradené!!! Chci prezidenta, co se nebojí, a který narozdíl od jiných od počátku věděl, na které straně má stát. Nikoho se nemusel ptát, nikomu nepoklonkoval. Který od počátku uprchlíky odmítal, a za jasnou hrozbu je označoval. Chtěl se spojit s Putinem v době, kdy to odsuzovala Francie, která si dnes s Putinem podala ruku, stejně tak jako Obama. Oni totiž pochopili, že nám jde, omluvám se za ten výraz, kurva o život. Pochopil jste to vy, pane premiére?

Tedy otázka zní - o co jde vám? Rozdělovat naši společnost v době, kdy se naopak musí semknout tváří v tvář jasnému nebezpečí? Kdy se musí zapomenout na vzájemné vyřizování účtů? My víme, že Zeman není Váš prezident, před lety jste ho zradil, aby jím nebyl, dnes ho zvolili občané této země. A vy jej jako prezidenta musíte respektovat. Rovněž nesouhlasím s každým krokem Miloše Zemana, mám výhrady třeba i k některým lidem kolem něj. Ale jsem rád, že máme právě dnes takového prezidenta, který brání naše základní hodnoty - právo na bezpečí, na život, a kašle zvysoka na nic neřešící žvásty.

Nerozdělujte Česko v době, kdy musí držet spolu. Nekádrujte prezidenta, kterého zvolili lidé. On nemůže za to, že jste nenašli svého lepšího kandidáta. On nemůže za to, že je silnější a zkušenější osobnost než vy. Kdybych si měl v dnešní době vybrat, kdo by měl na jakémkoli evropském jednání chránit mne a mou rodinu, nebude to Miroslav Sobotka, který nikdy nepoznal nic jiného, než politiku, ale Miloš Zeman, který jako buldozer, neomaleně a třeba i sprostě, to je mi fuk, pošle do háje všechny, co jen žvaní, a řekne nahlas - k nám ty davy neprojdou, protože můj lid se jich bojí a můj lid je prostě jako sousedy nechce.

Který lid zastupuje dnes premiér? Neumím si na to odpovědět, a to je špatně.

A jako tragikomický krok z jiného světa působí v dnešní žaloba rektorů na Miloše Zemana kvůli nejmenování některým lidí někam. Probůh, vy žijete jinde? Vám jde taky jen o ta křesla?

Očekávám proto, že premiér řekne Stojím za svým prezidentem. Očekávám, že prezident řekne stojím za svým premiérem. Nebudeme se přít o tekoucí potok, když nám vedle praská přehrada. Tedy očekávám, že špičky této země, ať si o sobě myslí cokoliv, vyzvou k jednotě, k semknutí, a to proti vnějšímu nebezpečí, které nám hrozí největší od 2. světové války. Nebo si nezaslouží příště naše hlasy žádný z nich. A navíc hrozí, že lidé ze zoufalství, že nemají elity, za kterými by stáli, budou volit novovodé Hitlery. Pan Sobotka a rektoři pro to dělají vše, co mohou. Je načase s tím skončit.

Vyzvěte nás proto k jednotě, k toleranci ve vnitrostátních problémech, podejte si si s prezidentem ruku. Čekáme to. Co nečekáme je to, co dnes nahoře předvádíte. Hádky a bouře ve sklenici vody, čemuž nejvíce budou tleskat ti lidé, co v Paříži vraždili.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…