Zwyrtek (Nezávislí): Chci také svého policajta. Nabízím cenný přívlastek - Nezávislý

12.06.2016 9:15

Máme v Ústavě zakotveno, že všichni máme stejná práva? Máme! Takže já chci taky svého policajta. Poradí mi zkušení, jak na to?

Zwyrtek (Nezávislí): Chci také svého policajta. Nabízím cenný přívlastek - Nezávislý
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Jak tak čtu dění kolem Šlachty a spol, uvědomuji si, jak jsem diskriminován. Jsem také politik, dokonce předseda politického hnutí. A také se snažím bojovat proti korupci, a na řadě kauz jsem se ve svém regionu podílel. Nasadil jsem vlastní krk, odvahu, ale jak zjišťuji, scházela mi jediná věc, aby se mnou zjištěné milionové "maličkosti" dostaly do stádia vyšetřování - neměl jsem svého Šlachtu. Kdybych ho měl, on by dokázal případy šoupat sem a tam po republice, dokázal by vběhnout na českotěšínskou radnici se zakuklenou jednotkou, a čert vem, že by pak obvinil vedení jen z toho, že když si šlo pro obědy, nemělo stravenky. Byla by to mediálně super akce, a já bych byl slavný. Byl bych na titulním listu regionálních novin,  a mohl horovat proti korupci, a mířit výš a výše, až možná na místo ředitele čehokoliv.

Takže neschází mi odvaha, neschází mi argumenty, kauzy mám zmapované - ale schází mi Šlachta. Takže bych uvítal, kdyby mi zkušenější kolegové z velkých partají poradili, jak na to. Co je třeba takovému člověku slíbit, že slouží politikovi? Nemám totiž peníze, protože naše skromné účetnictví nic podobného neumožňuje. Nemám žádné funkce, a pochybuji, že by se údajně elitní detektiv spokojil například s předsedou místního šachového kroužku. Nemáme ani žádné hnízdo, na druhé straně máme dobrý kolektiv, kde by mohlo být takovému člověku se stresovým povoláním docela dobře. Nestačil by mu dobrý kolektiv, co myslíte?

Těžko ho také můžeme pozvat třeba na nějaké zahraniční sídlo - žádné nemáme. Ale procházka třeba po takových karvinských haldách je taky docela exotická. Co myslíte, je to dostatečná nabídka?

Ano, potřebujeme prostě taky svého policajta, aby naše komunální podněty vyšetřil opravdu dobře. Protože o to tady přece jde. Nebo ne? O co tedy jde?

Tak se mi začal vařit mozek, jak toho dosáhnout, být jako ti nahoře, ve vládě, a mít svého Šlachtu. 

A mozek zabral!

Už to mám! Mám něco, co nemá žádná z těch velkých partají. Nemá to Babiš, nemá to Sobotka, nemá to Bělobrádek, nemá to Filip, zkrátka nikdo z těch velkých hráčů, u kterých dnes není jasno, kdo má vlastně kterého policajta tzv. na vodítku. A pokud se ptáte, co to je, to nejcennější, tak je to název - NEZÁVISLÍ. 

Ano, jsem nezávislý, a vedu Nezávislé.

A upřímně - může to dnes říct ministr vnitra?

Takže já bych mohl mít pro toho policajta opravdu velkou cenu. Mohu mu dát něco, co ti ostatní ne.

Což je ale, a skončím zcela vážnou větou, velmi tragická zpráva pro naši zemi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…