Zwyrtek (Nezávislí): Kdy přestane většina skákat, jak menšiny pískají?

13.04.2016 7:32

Už nás to prostě nebaví. Jak je možné, že menšiny si osobují právo diktovat většině, co si má myslet a jak se má chovat? Proč chtějí privilegia? Nejsme si náhodou všichni rovni?

Zwyrtek (Nezávislí): Kdy přestane většina skákat, jak menšiny pískají?
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Nikdy mne nenapadlo, že to dojde to takových rozměrů. Ano, většina nemá diskriminovat menšiny. O to se vždy bojovalo. 

Ale to už je dávno naopak. Jako většina se cítím diskriminován já.Musím se přizpůsobovat názorům menšiny, která prostě jen více řve, proto dostává prostor v médiích, kde nachází spřízněné duše, obdobně menšinové. Jak by ne - jsou z Prahy, státu ve státě. 
Nemáte pocit, že většiny ustupují, a nechávají si bez jakéhokoli rozumného důvodu diktovat různými aktivisty, umělci pražské kavárny, a nově i "famáky", kteří si myslí, že není nic důležitějšího, než jejich dvě tibetské vlajky?

Ano, Policie opravdu nemá nic jiného na práci, než jezdit na FAMU vysvětlovat, a to dokonce v osobách policejního prezidenta a ministra vnitra, proč se policii nelíbilo, že u jedné z nejvýznamnějších návštěv posledních let, čínského prezidenta, visí na jeho trase provokativní tibetské vlajky. 

Chápu, proč tam jeli, a chápu, proč se prezident Tuhý omluvil. Chtěl mít už od těch akademiků, kteří žijí jinak na Marsu, klid. Ale - neměl by pak trvat na omluvě i prezident Zeman, když na symbolu české státnosti, Pražském hradu, visely červené trenýrky?

Anebo máme opět dvojí metr? Menšinoví aktivisté mohou opravdu vše, nikomu se omlouvat nemusí, a mohou dehonestovat dokonce Pražský hrad? A kdykoli sprostě urážet prezidenta? Ale běda, jak se sáhne na jejich "vlajky", a co sáhne, jen se na ně Policie přijde dotázat, protože má obavy z diplomatického faux pas. A všechna média jsou na nohou, ministr vnitra, policejní prezident... A celý den neslyšíme v médicíh nic jiného - opravdu si akademici myslí, že český národ žije tímto - jejich vlajkami? Že je netrápí jiné problémy? 

A ptám se - proč nebyl ministr vnitra a policejní prezident na Pražském Hradě, když tam visely trenýrky? Inu, protože to po nich prezident nechtěl, bylo to pod jeho rozlišovací schopnost. Neřval, nevztekal se, pomyslel si něco o fraccích, kterým není svatý ani Pražský Hrad, protože tam holt není prezident, kterého uznávají, a svět se má zbláznit.  A nechal to být. Kdo je v tuto chvíli větší formát? 

Zkrátka - menšina tohoto národa nemá ráda Zemana, dobře. Proto ho ještě nemusí urážet. Někdo nebyl zase rád, že tu byl čínský prezident, narozdíl od jiných, kteří uvažují realisticky, třeba jako Obama a anglická královna, která se s čínským prezidentem dokonce svězla ve zlatém kočáře. Zkrátka určitá skupina lidí tu má zcela jiné názory, a bohužel musím konstatovat, že názory těchto pražských kruhů jsou diametrálně odlišné od názorů za hranicemi Prahy. Jde o dva světy, které se čím dál více vzdalují. 

Ne, odmítám se přizpůsobovat menšinám - a odmítám naslouchat jejich diktátu. Ať jde o menšinu romskou (ať pracují jako my, a budou slušně žít, nebo nepracují, a ať trpí hlady), národnostní (jsem bohužel z města, kde už máme dvojjazyčné názvy ulic, protože se ustoupilo polské menšině), sluníčkářské, která prská, že je zvolen Zeman a ne jejich "Karel", muslimské, která by i tady chtěla vše podle svého... Ne, nesmíme je diskriminovat, to podepíšu vždy, ale POZOR, odmítám si jimi nechat diktovat pravidla hry, slušnosti a vyjadřování, a jen proto, že více "řvou" je nechat dělat vše, co si usmyslí. Například okupovat soukromý majetek (Klinika), jen proto, že prostě chtějí. Udělat to normální člověk, zavřou ho. 

A nechci, aby ministr vnitra a policejní prezident trávili svůj čas řešením dvou tibetských vlajek, a kdyby slavné akademiky poslali do háje, že mají větší starosti, většina národa je plně pochopí. 

Žijeme v těžké době. Hrnou se sem masy lidí, které bychom měli posílat zpátky, než nám zničí naši Evropu. A my v našem malém českém rybníce řešíme kraviny jen proto, že se to dotknulo pár aktivistů. Ano, dostalo se jim omluvy. Budiž.

Čekám teď, že se omluví aktéři "trenýrky"prezidentu České republiky právě za ty červené trenýrky na Hradě. To totiž urazilo ne jeho, ale nás všechny. Protože demokracie není o tom, že si každý kdykoli může dělat všechno. To je anarchie, která s demokracií nemá nic společného. 

Tedy - většino, nenechme si diktovat těmito uřvanými skupinami, ať si říkají v přímých přenosech co chtějí. Ať si žijí ve svém akváriu, a soptí, že jejich názor s nimi nesdílíme. Má to asi svůj důvod. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…