Zwyrtek (Nezávislí): Liana Janáčková se jako jediná zastala Ostravy

11.09.2014 9:00

Nedělejte z nás město, které je tmavé a kde se nedá dýchat, máme tu i řadu krásných míst, uzemnila na chvíli moderátora Moravce. A udělala dobře. I když před problémy nezavírala oči ani pusu.

Zwyrtek (Nezávislí): Liana Janáčková se jako jediná zastala Ostravy
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Sledoval jsem televizní debatu lídrů z Ostravy s napětím, protože ty debaty bývají často podobné jako vejce vejci, všichni mlží, vymlouvají se, navíc mají málo prostoru, a jsou moderátory, někdy právem, jindy neprávem, tlačeni k jednoduchým odpovědím na složité otázky.

Ale Lianou Janáčkovou jsem byl nadšen. A rozhodně ne proto, že je naše. Jako jediná se zastala Ostravy, která byla v debatě vykreslována jako "hnusné" město plné smogu, Romů a ghet. Jako jediná řekla - nedělejte z nás město, kde se nedá žít, máme tu řadu krásných míst.

A nebrala si servítky ani dál - všichni hovořili o tom, jak je nutné využívat evropské fondy na řešení nepřizpůsobivých, a ona jako jediná řekla, že je to vyhazování peněz pro lidi, kteří se sami změnit nechtějí, a že peníze jsou potřeba jinde. Také správně podotkla, že to z EU nedostáváme zadarmo, že také do Evropy peníze odvádíme.

A poslední věc, která rozhodně stojí za zmínku, byl její jasný tlak na to, aby se peníze dostaly obcím a městům, že ty si s nimi poradí nejlépe. Že na zásahy státu nevěří.

Zkušená starostka se zkušeností z vysoké politiky, a jediná žena mezi diskutujícími, šla tak přímo k věci, stručně, jasně a na rovinu Jako předseda hnutí Nezávislí jsem na to byl hrdý, a věřím, že Ostrava si povšimne právě toho, že jedině v její osobě našla zastání. To je patrně u kandidátky na primátorku to nejdůležitější  - za své město se bít, když do něho všichni kopou.

Liana Janáčková prostě v diskuzi zabodovala. A lidi to viděli. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče