Zwyrtek (Nezávislí): (Nejen) Český Těšín na rozcestí - vyhraje pozitivní program, ne útoky

23.07.2014 9:52

Český Těšín byl v minulých letech docela zkoušeným městem. Zájmové skupiny válčily, uplácelo se, obchodovalo s městským majetkem, a zapomínalo se na lidi. Dnes vyhraje ten, kdo nabídne světlo na konci tunelu. A co tím světlem může být?

Zwyrtek (Nezávislí): (Nejen) Český Těšín na rozcestí - vyhraje pozitivní program, ne útoky
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Především klid a pozitivní program, který pomůže normálním obyčejným lidem. Co zní jako fráze, může mít řadu konkrétních podob.

Například příspěvky prvňáčkům na školní výbavu. Tam, kde selhává stát, a co ničí rodiny při prvním nástupu dítka do školy, může pomoci právě samospráva - tedy město. Revizi by zasloužilo podnikání, tedy spíše "podnikání", na koupališti...proč tam není větší konkurence? Nutné bude rozhodnout, co se zlatým trojúhelníkem, což je rodinné stříbro Těšína. Ještě více pozvednout slávu Těšínského divadla... A bránit další bezhlavé privatizaci - například tepla. To by byla pro lidi tragédie. Postavit život města na aktivních lidech, spolcích, kultuře, která bude finančně přístupná rodinám. Ještě více dětí vyvézt k moři, a pozvat na zájezd i seniory. Práci radnice přiblížit lidem, protože někdy řada věcí pramení z neznalosti, nedorozumění. Lidé si myslí, co vše úřad může, a není to až tak pravda. A tak dále, a tak dále...

NEZÁVISLÍ v těchto volbách ve většině obcí a měst, kde kandidují, představují pozitivní programy. Vidíme to jako šanci přispět k lepší politické kultuře. Já sám bych mohl bývalým i některým současným politikům Českého Těšína leccos vytknout, ať kandidují nebo ne. A také jsem to velmi hlasitě dělal. Bez ohledu na následky pro svou osobu. A za situace, kdy si mandáty rozdávaly velké strany mezi s sebou. Přesto opět stavím kandidátku - ostatně jako předseda hnutí bych neměl stát stranou.

A v tomto roce mi došlo něco důležitého, totiž že lidé už nechtějí slyšet, kdo v kterém městě je gauner, a kdo ten druhý. Minimálně v mém rodném Českém Těšíne už to vědí. Takže chtějí dnes spíše slyšet, co dobrého město čeká, zda má naději. Zkrátka chtějí dobré zprávy, těch špatných už bylo dost.

NEZÁVISLÍ  (a nejen v Českém Těšíně) pro ně ty dobré zprávy mají. Nechceme už válčit - dost toho bylo. Stačí, že válčí představitelé starých čaasů mezi sebou. Tak je nechme, a volme jiné. NEZÁVISLÍ chceme obce a města budovat, ne z nich dělat válečné zóny. A budeme spolupracovat s každým, kdo má stejný názor. Zkrátka - KONEC STARÝCH (blbých) ČASŮ. Z Českého Těšína se musí stát město pro lidi, ne pro zájmové skupiny.  My NEZÁVISLÍ to víme. A budeme na tom důsledně trvat.

Pokud jde o celou Českou reubliku, rádi pomůžeme pokračovat těm dobrým v čele obcí a měst, nebo jejich vystřídání, pokud si to zaslouží. Zkrátka - chceme ukázat lidem, že to jde, když se chce. A nemusí to být nutně konfliktní.  Zkrátka chceme být lepší, než ti "nahoře". A jak jste na tom vy? Podpoříte nás a tento náš styl?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…