Zwyrtek (Nezávislí): Země příkazů, zákazů a péče až za hrob...

24.03.2016 15:09

Děti povinně do školky. Zákaz kouření všude. V neděli zavřené markety. Zákaz placených kroužků v mateřinkách. Lustrace všech živnostníků. A prý bude hůř.

Zwyrtek (Nezávislí): Země příkazů, zákazů a péče až za hrob...
Foto: František Zwyrtek
Popisek: František Zwyrtek

Žijeme v zemi nedozírných příkazů, zákazů a péče až za hrob, která nás mohou dovést až do toho hrobu. Snaha regulovat vše je někdy směšná, někdy trapná, někdy do nebe volající. Dělá z lidí nemyslící bytosti, a my všichni se přizpůsobujeme těm, kteří to nějak nezvládají.

Ano, kouření možná škodí zdraví, a byl jsem ochoten přijmout povinnost mít kuřácké a nekuřácké prostory. Řada restaurací se s tím dost dobře vypořádala, a všichni byli spokojeni. Jenže bijci kuřáků nelenili, a chtějí zákaz všude, dokonce, naposledy, i v ZOO. Prostě všude. Chrání nás před sebou samými, protože jsme asi malé děti, co se musí vodit za ručičku.

Je to podobná situace, jakoby cukrář neprodal tlustému člověku zákusky a řezník bůček. Taky jim to škodí, pořád to do sebe cpou, zdravotnictví zatěžují možná více než kuřáci, ale oni mohou. I když možná dočasu, možná se už množství bůčku a zákusků bude regulovat na osobu a rok.

Směrem k průměrnosti směřuje i naše školství. Protože všichni se budeme přizpůsobovat těm nepřizpůsobivým. Takže bude i povinný poslední rok školky - aby se děti, o které se doma nikdo nestará, něco naučily. Že tím budeme nutit do stádnosti i normální děti normálních rodičů, kteří už své děti dávno naučili barvy, tvary a první písmenka, jaksi opomíjíme. Takže kvůli asociálům, kteří se svými dětmi nepracují, budeme povinně hnát do školky všechny.

Mít více peněz je asi taky málem zločin, takže se zruší placené kroužky, aby to nebylo líto těm, kteří na to nemají, namísto abychom se postarali o to, aby těm opravdu chudým to stát zaplatil - lepší investice než do vzdělání a rozvoje schopností dětí není. Bereme dětem možnost rozvíjet se jen proto, že ne všechny mámy prostě mají na to koupit piáno. Takže raději žádné dítě ať se neučí nic.

A když chceme učit ty opožděné děti ve speciálních školách, potrestá nás evropský soud za diskriminaci. Svatá prostoto.

Pár živnostníků šidí na daních. Takže budeme raději dusit a lustrovat všechny, protože všichni mohou být potencionální zloději. Nestoudné a trapné.

Nově je tu debata o zavřených obchodech v neděli. Lidé dobrovolně nechodí za kulturou a do kostela, tak je nutno je přinutit. A odůvodňuje se to zaměstnanci marketů, jako by byli jediní, kdo pracuje v neděli. Polovina národa pracuje v neděli (živnostníci v neděli třeba vyplňují ta stupidní hlášení, protože nikdy jindy nemají čas), takže zase chceme být papěžštější než papež, a lidem diktovat, jak trávit čas. Přitom dnešní centra nejsou zdaleka jen o obchodech - jsou tam kina, Amazonie pro děti, kulturní akce, módní přehlídky... Ano, nemodlí se tam ještě. To je ale jediné, co ne. A kdo nechce jít nakupovat, prostě nepůjde. Proč diktát?

Navíc - je možné nutit faráře v neděli pracovat? Oč je jiný člověk než prodavačka? 

Pak se nám ještě doporučuje více spořit na důchod. Když opominu, že výpočty ukázaly, že toto doporučení je stupidní, proč z nás dělají malé děti? My víme, že budeme muset jíst. Dává tím stát najevo, že se nebude schopen postarat o seniory?

Takže ještě čekám, že nám stát doporučí, kolikrát máme mít v týdnu sex, jak často bychom si měli mýt boty, že nemáme svítit zbytečně, a že není zdravé se koupat, ale sprchovat, takže se zruší vany.

Měl bych pro naše politiky doporučení - ať se o nás nestarají. Ať si sami nekouří, nechodí nakupovat v neděli, své děti posílají do školky jak chtějí, nechtějí pro ně kroužky, protože v rovnosti je síla, posazují je inkluzivně vedle dětí z romských osad, a chodí živnostníkům vyplňovat hodiny a hodiny hlášení, kterými jim zkomplikovali život.

My ostatní chceme prostě svobodně dýchat a žít.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…