"Mercedes" chce dojet do sněmovny. Za Babiše kandiduje i populární fotbalista

04.09.2013 21:59

Příbramský fotbalista Petr Švancara se stal jednou z tváří Babišova hnutí ANO. Jejich spolupráce už trvá rok a stranickému vůdci plně důvěřuje. Do sněmovny se dostat chce, čemu by se tam věnoval, ale neví, přiznal v rozhovoru pro Týden.cz.

"Mercedes" chce dojet do sněmovny. Za Babiše kandiduje i populární fotbalista
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Nabídky od babišovců si váží a rád ji využil. „S Andrejem Babišem jsme v kontaktu už asi rok, charakterově jsem poznal vedení strany i jeho samotného a líbí se mi cesta, jakou chce politiku dělat. Odpovídá to prioritám, které mám i v životě. Jako jsem bojoval ve sportu - férově, se smyslem pro spravedlnost, tak bych to chtěl dělat i v politice,“ prozradil střelec, jemuž se ve fotbalovém prostředí přezdívá "Mercedes".

Do sněmovny Švancara chce. „Pokud mě lidé zvolí, rád se budu snažit dělat všechno proto, aby se něco spravilo, něco zlepšilo. Je to pro mě nová výzva, nová zkušenost. Je mi jasné, že budu napadán, že jsem fotbalista. A nezastírám, že se spoustu věcí o politice budu teprve učit, dozvídat. Nicméně mám velký zájem podpořit hnutí ANO a budu rád, pokud se to povede,“ uvedl.

Kontaktovaly ho i jiné strany

Co by chtěl dělat konkrétně, ale neví. „Nejraději bych se samozřejmě motal kolem sportu. Nicméně konkrétní věci teprve oznámím. Nehraju si na chytráka, který teď bude říkat, jak to má být. Jen, když to převedu na fotbal, kopu teď za mančaft, který je mi hrozně sympatický, je čestný, poctivý a bezúhonný po všech stránkách,“ chválí.

Podle jeho slov ho oslovily i jiné strany. Víc ale prozradit nechtěl. „O které ale šlo, neřeknu, bylo by to nefér, protože jsem o nich ani neuvažoval. Od počátku jsem byl rozhodnutý spolupracovat s Andrejem Babišem. Tohle se opravdu nerozehrálo ze dne na den, ve stylu budou volby, Švancara je známý, a tak nám pomůže. Je to rok budovaná spolupráce,“ ujistil fotbalista.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…