„Musíme porazit virus! Znemožníme lidem, aby se potkávali.“ Hamáček se rozohnil před poslanci

19.11.2020 17:27

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se dnes ve Sněmovně v debatě ohledně nouzového stavu velmi rozohnil. Podle něj je nutné, aby se lidem znemožnilo, aby se potkávali.

„Musíme porazit virus! Znemožníme lidem, aby se potkávali.“ Hamáček se rozohnil před poslanci
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

„Myslím, že všichni víme, že je nepřítel virus, a dokud ho neporazíme, tak se do normální situace nevrátíme,“ uvedl ministr vnitra a šéf ústředního krizového štábu. Podle něj je nutné, aby docházelo k omezení kontaktů mezi lidmi, což je podle jeho slov jediná možnost, jak snížit denní přírůstky nákazy koronavirem. „Jak to uděláme? Tím, že znemožníme lidem, aby se potkávali,“ uvedl Hamáček, jenž za úspěch považuje i přírůstky v řádu stovek.

Nyní končí nouzový stav s pátkem. Sněmovna schvalovala jeho prodloužení už koncem října. Kabinet žádal stejně jako nyní o 30 dnů, poslanci tehdy souhlasili podle návrhu části opozice se 17 dny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…