„Nejsem rasista... ale ty cigoši špinavý mi vaděj.“ Drsná provokace Martina Komárka

23.07.2017 9:35

Poslanec hnutí ANO Martin Komárek se zřejmě rozhodl provokovat. Na sociální síť Facebook napsal pár slov o „špinavých cigoších“ a nastala mela, do které se zapojil i šéfredaktor serveru Britské listy Jan Čulík.

„Nejsem rasista... ale ty cigoši špinavý mi vaděj.“ Drsná provokace Martina Komárka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Poslanec Martin Komárek je podle všeho na dovolené v Řecku, ale i ze zahraničí se asi rozhodl provokovat českou společnost. „Já nejsem rasista. Klidně se snesu s negrama, rákosníkama a dokonce s židákama. Jen ty cigoši špinavý mi vaděj,“ napsal zákonodárce hnutí ANO. Netrvalo dlouho a pod statusem se rozpoutala živá diskuse.

Jan Čulík se Komárka zeptal, zda jde o ironicky míněný status a Komárek mu doporučil, aby zapojil mozek. Možná se poslanec snažil rozpoutat diskusi o tom, jak málo stačí k tomu, aby začaly létat „hromy a blesky“, podobně jako v debatě o ženách, které v českých bazénech nosí burkiny.  

Komárek v diskusi potvrdil, že svůj status myslel ironicky a dal najevo, že nevidí nic špatného na tom, když trochu provokuje a někteří z diskutujících jeho provokaci ocenili. Jiným však Komárkův status vadil. „Vždycky jsem byl proti politické korektnosti, ale myslím si, že zrovna člen PSP by se měl vyjadřovat slušněji. Je jedno, jestli je to fór nebo ne...“ napsal jeden z voličů. A nebyl sám. I další lidé dávali Komárkovi najevo, že „přestřelil“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…