Benda chce na kandidátce dolů. Buď ho lidé vytáhnou, nebo půjde pracovat

31.08.2013 19:12

Dlouholetý poslanec ODS Marek Benda se hodlá voličů zeptat, zda ho opravdu chtějí ve sněmovně. Na kandidátce se objeví na spodních příčkách a nechá na lidech, zda ho do sněmovny vykroužkují. Prozradil to v sobotní debatě TV Barrandov Témata týdne. Pokud ze sněmovny zmizí, hodlá se živit advokacií. Vzdělání na to má, ale v oboru dosud nepůsobil.

Benda chce na kandidátce dolů. Buď ho lidé vytáhnou, nebo půjde pracovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

"Pro mě je to opravdu test, zda si mě tam voliči přejí, nebo nepřejí. Trochu jako Marta Kubišová a její pořad Chcete mě?," řekl poslanec on-line deníku TÝDEN.CZ. Stojí přitom za pozornost, že byl Benda do sněmovny již jednou vykroužkován. Stalo se tak v roce 2010, kdy mu svůj preferenční hlas dalo asi osm tisíc lidí.

Proč Benda zkouší podobný pokus znovu? Už ho prý unavuje poslouchat, že ho kdysi do politiky dostal jeho otec, zesnulý disident Václav Benda. Pokud bude vykroužkován vzhůru, bude to znovu důkaz, že má podporu voličů.

Marek Benda se v politice pohybuje od roku 1990 a práva vystudoval dokonce až jako poslanec, a to na plzeňských právech, které v minulosti čelily řadě skandálů. Poslanec navíc nemá titul JUDr. a pokud by o něj stál, musel by znovu začít studovat, ale jinde než v Plzni. Navzdory tomu, že se nikdy nepohyboval v oboru, je Benda připraven věnovat se advokacii, pokud mu risk s vykroužkováním vzhůru nevyjde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…