ČSSD kvůli obžalobě Hudečka v Opencard zařízne vládu TOP 09 na pražské radnici, koluje

25.04.2014 12:51

Podle informací ParlamentníchListů.cz to vypadá, že ČSSD přestane podporovat jednobarevnou radu TOP 09 na pražském magistrátě. ParlamentnímListům.cz to potvrdilo několik pražských zastupitelů.

ČSSD kvůli obžalobě Hudečka v Opencard zařízne vládu TOP 09 na pražské radnici, koluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Také se mluvilo o neprodloužení tzv. malých smluv firmě Veolia Veolia má prakticky monopol na distribuci vody v Praze

Právě tichá podpora ze strany zastupitelů ČSSD umožnila TOP 09 vytvořit jednobarevnou „vládu“ Prahy poté, co se rozpadla koalice TOP 09 a ODS.

ČSSD se prý nechce umazat od obžalovaných topáků

Důvodem, či možná záminkou, má být to, že policie ve čtvrtek navrhla obžalovat pražské radní kvůli projektu městské karty Opencard. Případ teď má na stole Městské státní zastupitelství v Praze, které rozhodne, zda podá obžalobu k soudu. Sociální demokraté se údajně nechtějí před podzimními komunálními volbami kompromitovat podporou obžalovaných radních.

Podle informací redakce se v ČSSD o tom, že padne návrh na obžalobu, vědělo již před tím, než se to oznámilo v médiích, a někteří sociální demokraté netrpělivě čekali na zastupitelstvu, že ještě během jednání zastupitelstva přijde zpráva o návrhu na podání obžaloby a začnou střílet do TOP 09 a budou potápět její návrhy. Jenže zastupitelstvo skončilo po poledni a zpráva přišla po jeho ukončení.

Konec „koalice“ se odsouvá

Takto se pád „kvazikoalice“ TOP 09 a ČSSD má prý přesunout až na další zasedání zastupitelstva v posledním čtvrtku v květnu, kdy sociální demokraté nebudou hlasovat pro předlohy rady.

„Socani včera netrpělivě očekávali výrok orgánů ohledně Opencard, který padl až po ukončení zastupitelstva. Takže rána z milosti pro TOP 09 a Hudečka se odkládá až na květen,“ řekl redakci zdroj.

Deset bývalých a současných pražských radních za ODS a TOP 09 čelí podezření z porušení předpisů v souvislosti se zadáním zakázky na podporu programového vybavení firmě Haguess. Město údajně pochybilo tím, že nevypsalo otevřenou soutěž, vznikla tak údajně škoda asi 25 milionů korun, což obvinění radní odmítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…